avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 625 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Solicitare Despagubire pt carnetele de CEC
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Solicitare Despagubire pt carnetele de CEC

Buna ziua as dori sa imi spune-ti daca as putea sa fiu despagubit avind in posesie un astfel de carnet CEC primit de la parinti ,si cum se procedeaza.
Am citit intr-o stire ca ar trebui sa fac o adresa catre ministerul Finantelor si altele catre BRD si CEC bank dar nu am habar ce trebuie sa contina o astfel de adresa catre cele mentionate.
Poate aveti un exemplu sau poate indruma dumneavoastra.

Va multumesc .Cu stima Catalin.
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 12:27, 15 Octombrie 2016
Buna seara,
Va sfatuiesc sa mergeti la CEC bank cu acel CEC si cu acte care sa dovedeasca dreptul de mostenire solicitand banii.
am o cunostinta care a mers cu un carnet de CEC de economii, depunerile fiind facute de bunici in anii 80'-89' si ca raspuns - "nu mai exista un astfel de depozit in baza noastra de date". Desi pe acel carnet au fost depuse sume micute asa cum se proceda de unii bunici in acea vreme.
Credeti ca au procedat corect fuctionarele de la CEC ? nu era corect ca acele sume sa fie transformate, denominate sau aduse cumva la o valoare reala???
Am vazut un caz la TV in care o persoana a depus banii din vanzarea unui apartament inainte de denominare si dupa ceva tim cand a verificat a ramas socata ce suma a ramas sau daca nu gresesc trebuia sa plateasca "administrarea de cont" din buzunar.
Nu se dau nici un fel de despăgubiri, aveți dreptul să vă revendicați moștenirea și apoi să lichidați carnetul CEC, dar mergeți la sucursala județeană, nu la agenții oarecare.
Dacă bunica a fost inspirată să aleagă carnet cu depunere la termen, dobânda la acel produs a acoperit oarecum inflația și banii au fost salvați parțial de la devalorizare.
Dacă a depus pe carnet cu dobândă la vedere, nu mai aveți ce lichida, decât eventual vreo 10-20 bani RON.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cont inactiv, inchis fara aprobarea titularului just_vip_fan just_vip_fan bunica mea mi-a depus in data de 7 mai 1992 la C.E.C Romania suma de 5000 lei intr-un cont de economii cu dobanda.astazi 25 11 2011 am fost la C.E.C Romania ... (vezi toată discuția)
Cec livret de economii Mihaelaanton Mihaelaanton Mama mea detine niste livrete de economii de la CEC, cu sume importante pe ele. Sunt depozite, unul in valoare de 500000 lei, sunt si din acelea de 5000 lei cu ... (vezi toată discuția)
Care ar fi valoarea unui cec de 5000 lei din 1981 in zilele noastre? ANGEL978 ANGEL978 Buna ziua! In 1981 bunicii mi-au facut un cec in valoare de 5000lei de care probabil au uitat.Titulara cec-lui sunt eu,bunicul fiind imputernicit.Dupa ... (vezi toată discuția)