avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 141 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... CEC Livret de economii
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

CEC Livret de economii

Mama mea detine niste livrete de economii de la CEC, cu sume importante pe ele. Sunt depozite, unul in valoare de 500000 lei, sunt si din acelea de 5000 lei cu castiguri in autoturisme. Se mai poate face ceva cu ele? Daca actionez in instanta CEC-ul am vreo sansa de castig, avand in vedere ca erau sume importante la vremea respectiva?
Cel mai recent răspuns: Mihaelaanton , utilizator 12:56, 16 Aprilie 2019
În prezent sumele din acele vremuri nu mai valorează nimic. Ați uitat că leul a suferit o denominare când s-au tăiat 4 zerouri`?

După denominare suma de 5000 lei a devenit 0,50 de bani.
Ultima modificare: Joi, 11 Aprilie 2019
Dapix, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Șansele sunt aproape de 0,denominarea ,inflația au făcut ca aceste carnete sa valoreze mai mult daca le vindeți unor amatori de obiecte de epocă.Mai așteptați totusi am citit undeva ca se va lamuri această situație probabil printr un recurs în interesul legii.Oricum opiniile intr o majoritate covârșitoare erau de respingere a acestui gen de acțiuni.
Nu, n-am uitat. Dar mi se pare nedrept pentru ca la vremea respectiva erau economiile de o viata a unei familii, care nu a stiut ce tebuie sa faca cu ele ca sa nu le piarda.
Multumesc pentru raspuns, oricum.
A fost la CEC să se intereseze cel puțin de carnetul cu suma de 50 lei după denominare`?

Ce scrie pe coperta libretului, Depunere la Termen`?

Dacă scrie DEPUNERE LA TERMEN, are bani frumoși acumulați la CEC, fiindcă acel produs a oferit dobândă care a păstrat valoarea banilor depuși.

Dacă a ales alt produs fără dobândă, banii s-au pierdut prin devalorizare.
Ultima modificare: Joi, 11 Aprilie 2019
Dapix, utilizator
Scrie "Libret de economii cu dobinda si cistiguri" pe cel cu suma mai mare, pe celelalte scrie "Libret de economii cu dobinda si cistiguri in autoturisme". Ultima dobanda trecuta este din anul 1998 pe toate. Voi merge si la CEC sa vad ce-mi spun.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Referitor la cec-urile cu dobinda si cistiguri in autoturisme FLORY1962 FLORY1962 In anii dinainte de revolutie la cec se emiteau librete cu dobinda si cistiguri in autoturisme cu valoare fixa de 5000 lei. Am inteles ca respectivele sume ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. ma intereseaza cum se pot recupera banii economisiti ... EvaG EvaG Buna ziua. Ma intereseaza cum se pot recupera banii economisiti la cec prin carnete de castiguri in autoturisme in valoare de 5000 lei din anii 1980-90? (vezi toată discuția)
Cec de economii Tuca Anamaria Tuca Anamaria Buna ziua. As avea si eu o intrebare. Mama are un CEC (libret de economii cu dobanda si castiguri in autoturisme), din cel vechi si de demult. este emis in ... (vezi toată discuția)