avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 624 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Obligatii PFA
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Obligatii PFA

Buna,

As dori sa stiu daca este obligatoriu ca PFA sa inchei contracte cu , Casa de Pensii si CAS daca am asigurare si pensie privata ?
Cel mai recent răspuns: Lelia Ionescu , Contabil 11:58, 27 August 2009
PFA este obligata sa se asigure in sistemul asigurarilor de sanatate, sa plateasca contributia la sanatate, precum si sa se asigure in sistemul public de pensii si sa plateasca contributia de asigurari sociale.
Contributia de asigurari sociale poate fi facultativa in cazul PFA numai daca persoana fizica titluara a autorizatiei este si incadrata cu contract individual de munca la un angajator sau este pensionar. De asemena, daca PFA doreste sa beneficieze de indemnizatia de concediu si de boala, acesta are optiunea de a cotiza cu contributia pentru concedii si indemnizatii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pfa şi contribuţiile sociale 2016 - articol avocatnet Laura Ciobeica Laura Ciobeica Persoanele fizice autorizate (PFA) trebuie sa plătească pentru veniturile pe care le realizează un impozit de 16%. În plus, această categorie de ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! am un pfa pe cod caen 7022 din aprilie 2021 pentru ... Mitiu Roxana Mitiu Roxana Buna ziua! Am un PFA pe cod caen 7022 din aprilie 2021 pentru care plătesc asigurarea de sănătate. Între timp am rămas însărcinată si in baza legii ... (vezi toată discuția)
Pensionare pe caz de boala vs99teo vs99teo Sunt PFA si am probleme de sanatate,ma pot pensiona pe caz de boala? (vezi toată discuția)