avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 211 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Calcul indemnizatie crestere copil din somaj
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Calcul indemnizatie crestere copil din somaj

Buna seara,

Va rog din suflet sa ma ajutati sa inteleg cum se calculeaza indemnizatia pentru CIC in urmatorul caz:

- pana in decembrie 2015 am avut ctr de munca timp de mai multi ani fara intrerupere, deci venituri supuse impozitului

- din decembrie 2015 pana in septembrie 2016 am fost in somaj, iar din somaj am intrat direct in concediu prenatal (din septembrie pana in prezent), urmand sa nasc cam peste 2 saptamani (mentionez ca-mi mai ramasese o luna de somaj inainte de intrarea in prenatal) - deci venituri neimpozabile

- avand in vedere cele de mai sus, indemnizatia se calculeaza conform veniturilor din salariu (impozabile), cumuland 12 luni din ultimele 24 dinaintea nasterii copilului?? (daca copilul urmeaza sa se nasca in noiembrie 2016....eu trebuie sa am lucrate 12 luni in ultimele 24-adica 12 luni in perioada noiembrie 2014-noiembrie 2016?) Iar daca din 15 dec 2015 am intrat in somaj....se vor lua in calcul ultimele 12 luni dinaintea somajului? Adica perioada decembrie 2014-noiembrie 2015?? E rational calculul meu? Sau cum se procedeaza?

Intrebarea de baza este daca ultimele 10 luni de somaj sunt luate ca si baza de calcul pentru indemnizatie...pentru ca nu ma avantajeaza deloc si nu mi s-ar parea corect avand in vedere ca somajul NU este impozabil, iar eu am 12 luni anterioare nasterii copilului venituri supuse impozitului.

Va multumesc anticipat si va rog din tot sufletul sa ma ajutati cu un raspuns.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:22, 23 Octombrie 2016
Perioada de somaj intra in calculul indemnizatiei pentru CCC.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sunt eligibila pentru indemnizatie ccc daca mi-am dat demisia inainte de a naste? irinaghi irinaghi Buna ziua, daca am lucrat cu CIM in mod constant in ultimii ani, dar imi dau demisia cu doua luni inainte de a naste, mai sunt eligibila pentru indemnizatie ... (vezi toată discuția)
Indemnizatia pentru crestere copil - legea noua 2016 Marry_C Marry_C Buna ziua! Sunt insarcinata si urmeaza sa nasc in luna decembrie. La sfarsitul lunii mai, dupa ce angajatorul a aflat de sarcina, mi-a incheiat contractul de ... (vezi toată discuția)
Concediu de crestere copil calculat din salariu, somaj, pfa Ilinca23 Ilinca23 Buna ziua, Data probabila a nasterii este 30 noiembrie. Ultima zi de preaviz de la ultimul loc de munca a fost 4 ianuarie 2013. Acordare somaj ... (vezi toată discuția)