avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 168 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Schimbarea locului de munca de la o firma la alta ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Schimbarea locului de munca de la o firma la alta firma a aceluiasi patron,ce sanse sant sa putem refuza detasarea avand in vedere ca am un minor in intretinere ,multumesc .

Magazinele X transfera angajatii catre Y pana la reamenajarea magazinelor X si transformarea lor in magazine Y. Ce drepturi au angajatii ?

Editat denumire societati.
Ultima modificare: Joi, 3 Noiembrie 2016
Cornel Vasile, Consilier juridic
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:11, 3 Noiembrie 2016
1. Notiunea de transfer nu mai este reglementata in Codul Muncii.

2. Detaşarea este obligatorie, salariatul neputând refuza executarea detaşării, în caz contrar fiind susceptibil a răspunde disciplinar, inclusiv cu desfacerea disciplinară a contractului de muncă.

3. Salariatul poate refuza detaşarea dispusă de angajatorul său numai în mod excepţional şi pentru motive personale temeinice. (art.46 alin.2C.mun.)

In Codul muncii nu sunt stabilite motivele pentru care salariatul poate refuza detaşarea.Insa in practica judiciara si doctrina s-a decis/opinat ca un angajat poate avea motive temeinice pentru a refuza ordinul de detaşare, chiar dacă el a fost legal ordonat, daca starea precară a sănătăţii sale s-ar înrăutăţi într-o altă localitate din cauza climei deosebite, fie se afla în cursul unui trata­ment medical în localitatea unde prestează munca, urmează învăţămîntul seral, mediu sau superior etc.

4. Salariatul detaşat are dreptul la plata cheltuielilor de transport şi cazare, precum şi la o indemnizaţie de detaşare, în condiţiile prevăzute de lege sau de contractul colectiv de muncă aplicabil.

Pe durata detaşării salariatul beneficiază de drepturile care îi sunt mai favorabile, fie de drepturile de la angajatorul care a dispus detaşarea, fie de drepturile de la angajatorul la care este detaşat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Detasare in germania mariaclaudia mariaclaudia Buna ziua. Va rog frumos daca puteti sa ma ajutati cu un raspuns la urmatoarea intrebare: Am un contract incheiat cu o firma,in care se specifica ... (vezi toată discuția)
Detasare in alt departament Niko1851 Niko1851 Se poate decide unilateral detasarea unui salariat , in alta localitate, cu schimbarea incadrarii privind sarcinile de serviciu si a salariului, in conditjile ... (vezi toată discuția)
Delegatii externe - pot fi refuzate? annes07 annes07 Lucrez la o firma de productie, dar pe un departament de servicii. Sunt pe o pozitie care ar trebui sa presupuna diferite delegatii, pe care pana acum cand au ... (vezi toată discuția)