avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 521 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Ce se poate face legal ?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Ce se poate face legal ?

Buna seara ,
la momentul acesta inca lucrez la stat (bugetar sadea),sofer autoutilitare maxim 3,5to.
Studii Lic.Industrial Auto ,sofer profesionist B+C din 1978 .
Pe data de 15 noiembrie 2016 implinesc un an de cand autoutilitara care mi-a fost repartizata (am primit-o cu proces verbal la data de 18.03.2009) a trebuit predata fortat altui coleg, pentru ca masina a fost defecta timp de doua luni (septemrie-octombrie 2015) si eu am refuzat sa o repar din propriul buzunar deoarece din 1000 ron/luna nu am aceasta posibilitate (reparatie care costa X RON conform legislatiei cu trei oferte ).
Astazi a aparut o situatie mai delicata cand seful de garaj a fost depasit. Conform legislatiei de circulatiei in vigoare pe mine nu ma putea folosi ( trebuia sa tractez o masina ramasa in pana cu defectiune de motor cu o alta masina pe care eu nu am dreptul legal sa o conduc), motiv pentru care acesta a inceput sa ma ameninte ca stau prin curtea garajului de un an de zile si ca imi desface contractul de munca .Uitand ca atunci cand avea nevoie de sofer Sambata /Duminica ma ruga vinerea, in ceasul al doisprazecelea sa lucrez pe alta masina motiv care genera discutii intre mine si titularul masinii.
Aceste zile sunt neplatite la noi ,iar recuperare pe care trebuia sa o iau nu puteam sa o solicit decat cand avea el soferi la dispozitie.
Rog un sfat despre ce se poate face, legal, in aceasta situatie.
Cu stima,
Gh Olteanu

Alte discuții în legătură

Amenda pentru parcare intr o statie cu alveola onciuadrian onciuadrian Buna ziua, va rog frumos sa ma lamuriti, sa ma ajutati, sa mi dati idei. Pe un drum principal din Oradea, B-dul Dacia fiind cu lucrul ... (vezi toată discuția)
Abuz din partea angajatorului impotriva unui sofer? Yonnyuzzy Yonnyuzzy Buna ziua,am si eu o intrebare. Lucrez ca sofer la o firma de constructii,unuia dintre colegii mei i s-a intamplat urmatorul lucru: Anul trecut a lucrat ... (vezi toată discuția)
Am luat țeapă cu o mașină, are motorul praf. Îmi pot recupera banii? Ionut245 Ionut245 Buna ziua. Am nevoie de ajutor. Am cumparat o masina de la o femeie. Aceasta mi.a spus că nu are nimic, dar masina are motorul praf si ma costa mult sa o ... (vezi toată discuția)