avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 605 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Infectare cu HIV
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Infectare cu HIV

Acum cateva luni am avut o relatie cu o persoana care are sida.Mi-a spus lucrul acesta cam la o luna si jumatate,timp in care nu a folosit nici un fel de protectie.In acest moment analizele mele sunt bune,dar voi stii sigur daca sunt sau nu infectata abia peste cateva luni.Stiu ca ce a facut se pedepseste prin Lege.Dar inainte de a face reclamatie,m-ar interesa daca stie cineva,daca a mai auzit de astfel de cazuri si care sunt pasii pe care ar trebui sa ii fac,fara sa ma trezesc ca afla toata lumea iar el de fapt nu pateste nimic...
Cel mai recent răspuns: rebeca01 , utilizator 08:14, 14 Noiembrie 2016
Buna ziua,

Infracţiuni contra sănătăţii publice
Art. 354
Transmiterea sindromului imunodeficitar dobândit
(1) Transmiterea, prin orice mijloace, a sindromului imunodeficitar dobândit - SIDA - de către o persoană care ştie că suferă de această boală se pedepseşte cu închisoarea de la 3 la 10 ani.
(2) Transmiterea, prin orice mijloace, a sindromului imunodeficitar dobândit - SIDA - de către o altă persoană decât cea prevăzută în alin. (1) se pedepseşte cu închisoarea de la 5 la 12 ani.
(3) Dacă prin faptele prevăzute în alin. (1) şi alin. (2) s-a produs moartea victimei, pedeapsa este închisoarea de la 7 la 15 ani.
(4) Când fapta prevăzută în alin. (2) a fost săvârşită din culpă, pedeapsa este închisoarea de la 6 luni la 3 ani, iar dacă a cauzat moartea victimei, pedeapsa este închisoarea de la 2 la 7 ani.
(5) Tentativa la infracţiunile prevăzute în alin. (1) şi alin. (2) se pedepseşte.

In situatia in care se va dovedi ca v-a fost transmis sindromul imunodeficitar - SIDA va sfatuiesc sa formulati o plangere penala impotriva persoanei in cauza.

Multumesc pentru raspuns.In cazul in care nu sunt infectata nu pot face reclamatie?
Ultima modificare: Luni, 14 Noiembrie 2016
rebeca01, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, intreb pentru un prieten... a întreținut relații ... Ionutcatalin88 Ionutcatalin88 Buna ziua, Intreb pentru un prieten... A întreținut relații sexuale cu o tipa de 3 sau 4 ori dupa care aceasta il informează ca sufera de hiv. El accepta ... (vezi toată discuția)
Pedeapsa pentru imbolnavirea cuiva Iustin96 Iustin96 Buna seara! Ati putea sa imi spuneti cum se pedepseste imbolnavirea de catre cineva a unei alte persoane conform legislatiei in vigoare? Va multumesc! (vezi toată discuția)
Tainuire/ascundere status hiv lolek2020 lolek2020 Buna ziua! Sper ca am postat in categoria corespunzatoare. Am intalnit un tip pe o aplicatie de socializare pentru persoane gay si dupa ceva discutia am ... (vezi toată discuția)