avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 114 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Tainuire/Ascundere status HIV
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Tainuire/Ascundere status HIV

Buna ziua! Sper ca am postat in categoria corespunzatoare. Am intalnit un tip pe o aplicatie de socializare pentru persoane gay si dupa ceva discutia am hotarat sa ne cunoastem si am avut si relatii seuxale neprotejate(cateva). Am aflat in urma cu cateva zile ca respectivul este seropozitiv de aproximativ 2 ani si ca e sub tratament, el spunandu-mi ca este nedetectabil. Ce poate face legea in acest caz, ce pedeapsa ii se poate aplica respectivului domn pentru faptul ca a ascuns acest lucru/detaliu? Pot inainta o plangere penala? Multumesc mult! O zi buna!
Ultima modificare: Miercuri, 29 Ianuarie 2020
lolek2020, utilizator
Cel mai recent răspuns: DIANA POPESCU , Avocat 15:08, 29 Ianuarie 2020
Transmiterea sindromului imunodeficitar dobandit - SIDA - de catre o persoana care stie ca sufera de aceasta boala constituie infractiune si se pedepseste cu inchisoarea de la 3 la 10 ani conform art. 354 alin. (1) din Codul penal. Acest articol incrimineaza inclusiv tentativa la aceasta infractiune.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Infectare cu hiv rebeca01 rebeca01 Acum cateva luni am avut o relatie cu o persoana care are sida.Mi-a spus lucrul acesta cam la o luna si jumatate,timp in care nu a folosit nici un fel de ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, intreb pentru un prieten... a întreținut relații ... Ionutcatalin88 Ionutcatalin88 Buna ziua, Intreb pentru un prieten... A întreținut relații sexuale cu o tipa de 3 sau 4 ori dupa care aceasta il informează ca sufera de hiv. El accepta ... (vezi toată discuția)
Pedeapsa pentru imbolnavirea cuiva Iustin96 Iustin96 Buna seara! Ati putea sa imi spuneti cum se pedepseste imbolnavirea de catre cineva a unei alte persoane conform legislatiei in vigoare? Va multumesc! (vezi toată discuția)