Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Donatie

Buna ziua ,

Am rugamintea sa-mi raspundeti la urmatoarea situatie :

Mamei mele i-a fost fost donat un loc de veci . Persoana care a facut donatia i-a precizat faptul ca dupa decesul ei , copii dansei nu vor beneficia de aceasta donatie . In acest caz este nevoita sa - l cumpere ea sau noi copii pt a beneficia de acest loc de veci ?
Multumesc anticipat pentru raspuns
Cel mai recent răspuns: ALEXANDRA VASILE , Avocat 15:37, 9 Noiembrie 2016
Buna ziua,

Donatia trebuie acceptata de persoana careia i s-a donat. Donatia nu poate fi acceptata de catre copii donatarei (persoanei careia i s-a donat).
Daca donatara a acceptat donatia, atunci bunul primit intra in patrimoniul acesteia si poate fi mostenit mai departe de copiii acesteia dupa deces.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Donatie loc de veci ghiumusa ghiumusa donatie loc de veci vreau sa fac un act de donatie catre o matusa ,locul de veci se afla in provincie ,dansa la fel ,eu sant in Bucuresti.Pot face acest act ... (vezi toată discuția)
Instrainarea unei donatii lutza.... lutza.... se poate vinde o casa cu tot cu teren dobandita prin act de donatie cu scutire de raport. donatia a fost facuta de catre fiu si nora pentru mama. donatara ... (vezi toată discuția)
Atacare act vanzare cumparare enageti enageti buna ziua. am rugamintea sa-mi raspundeti daca un act de vanzare cumparare se mai poate ataca. mama a facut acest act sorei mele pe locul de veci. a ... (vezi toată discuția)