Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Donatie loc de veci

donatie loc de veci

vreau sa fac un act de donatie catre o matusa ,locul de veci se afla in provincie ,dansa la fel ,eu sant in Bucuresti.Pot face acest act aici la Bucuresti?
Cel mai recent răspuns: Lyivia , utilizator 19:11, 28 Noiembrie 2025
Da, puteti face si in Bucuresti actul de donatie .

Pentru donație e nevoie de actul de concesiune a locului de veci, de certificatul fiscal emis de Administrația Fiscală și de actele de identitate (al donatorului și al donatarului)
Buna seara! Întâmpin o situație dificila. In urma decesului mamei, eu, fratele meu și tatăl nostru am moștenit locul de veci al mamei. Pentru a nu fi nevoie de prezența a toți 3 atunci când vom avea lucrare funerara de făcut, eu și fratele meu am făcut act de donație tatălui nostru pentru părțile noastre la locul de veci moștenit. Ieri în schimb, citind Hotărârea 385 din 2025 am sesizat că atunci când facem act de donație, noi donatorii nu vom mai beneficia de acel loc de veci după decesul tatălui. Este adevărat că după moartea tatălui nostru, nu vom putea face dezbatere de moștenire pentru acel loc de veci? Daca da, ce se va întâmpla cu locul de veci? In acest caz, putem face anularea actului de donație? Daca da, cum? Mulțumesc frumos!
Buna seara! Întâmpin o situație dificila. In urma decesului mamei, eu, fratele meu și tatăl nostru am moștenit locul de veci al mamei. Pentru a nu fi nevoie de prezența a toți 3 atunci când vom avea lucrare funerara de făcut, eu și fratele meu am făcut act de donație tatălui nostru pentru părțile noastre la locul de veci moștenit. Ieri în schimb, citind Hotărârea 385 din 2025 am sesizat că atunci când facem act de donație, noi donatorii nu vom mai beneficia de acel loc de veci după decesul tatălui. Este adevărat că după moartea tatălui nostru, nu vom putea face dezbatere de moștenire pentru acel loc de veci? Daca da, ce se va întâmpla cu locul de veci? In acest caz, putem face anularea actului de donație? Daca da, cum? Mulțumesc frumos!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Renuntare la succesiune v3ronica v3ronica Buna seara tuturor! Sint noua aici si incerc sa ma exprim pe intelesul tuturor. Problema mea este urmatoarea: mama mea si parintii ei au cumparat un loc de ... (vezi toată discuția)
Actul de donatie poate fi anulat de un contract de v-c? alex_30 alex_30 Buna ziua. Daca o ruda a mamei a facut un act de donatie pe numele mamei, ruda respectiva poate sa anuleze actul respectiv si sa vanda proprietatea altcuiva ... (vezi toată discuția)
Renuntarea la mostenire ContSters410607 ContSters410607 Buna ziua. A murit tatal meu. A lasat un apartament in care locuiesc mama si sora mea si un loc de veci. V-as ruga sa-mi spuneti: 1) putem face eu si sora mea ... (vezi toată discuția)