avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 679 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire testamentara
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire testamentara

Buna seara! Va prezint urmatoarea speta: Bunica mea a dispus de bunurile sale printr-un testament autentic in favoarea mea impotriva vointei mamei mele care este unica sa fiica...precizez ca succesiunea dupa bunicul meu nu a fost dezbatuta...va rog frumos daca ma puteti informa cu privire la cota parte ce imi revine dupa decesul bunicii. Multumesc.

Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 14:47, 11 Noiembrie 2016
Pe scurt, presupunand ca bunica decedeaza prima, dvs. in calitate de mostenitor testamentar va revine patrimoniul asupra caruia a dispus bunica prin testament, mai putin rezerva succesorala a mamei dvs.

Insa, ideal ar fi ca bunica si mama dvs. sa dezbata succesiunea dupa bunic, apoi veti sti exact care este intinderea patrimoniului bunicii si implicit a masei succesorale pe care ar putea-o lasa la decesul sau.
Mama si bunica au deschis taxa de succesiune la judecatorie deoarece nu s-au inteles cu privire la bunuri, insa ulterior au renuntat sa se mai prezinte, bunica mea a ramas sa administreze intregul patrimoniu. Care este procedura în acest caz?
In acest caz, faptul ca bunica administreaza intregul patrimoniu nu inseama ca este si proprietara a acelui patrimoniu, astfel incat daca nu clarifica treburile si intinderea patrimoniului ei, atata vreme cat este in viata, ulterior aceasta sarcina va reveni celor interesati, adica dvs si mamei dvs, fie prin buna intelegere, fie in instanta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Testament apărut în timpul dezbaterii succesiunii: beneficiarul testamentului are drepturi egale cu moștenitorul? crimit crimit Sotia are titlu de proprietate impreuna cu unchiul din partea mamei sale (fratele mamei). Unchiul decedeaza si lasa in urma un fiu. Acesta decedeaza cu putin ... (vezi toată discuția)
Donatie calin felicia calin felicia Parintii mei au divortat.La decesul tatalui sora mea a luat toata partea tatalui meu, care depaseste ca valoare partea care mi se cuvine mie din donatia ... (vezi toată discuția)
Succesiune . mfrincu mfrincu mama si sora ei erau mostenitoare pe casa si terenul aferent (au locuit impreuna in acelasi imobil). In 2010 a murit matusa mea (care lasase un testament ... (vezi toată discuția)