avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 635 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Atac la contract v-c uzufruct viager
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Atac la contract v-c uzufruct viager

Buna seara.
Am o intrebare,desi pana in prezent eram sigura situatia mea,insa de ceva timp sora ma ameninta ca ma da in judecata,deoarece pretinde parte din apartamentul meu,si doresc sa explic,ca acest imobil este al meu,insa in trecut din motive personale i-am trecut pe parinti ca si proprietari cu contract de vanzare uzu-fruct,insa de cativa ani,am facut un act aditional prin mama renuntat la contract
(tatal fiind deja decedat);deci sunt singura proprietara a imobilului.
Partea ciudata este ca sora mea nu vrea sa recunoasca acest lucru (avand in vedere ca parintii m-au ajutat un pic financiar atunci cand l-am cumparat),si deoarece acum vreau sa il vand,incearca sa ma ameninte ca va merge in proces cu mine daca nu ii dau si ei parte din apartamentul meu,pentru care am muncit din greu atunci cand am pus diferenta pentru al achizitiona.
Va rog sa imi spuneti daca cumva are un temei legal ,pentru care isi permite sa ma ameninte.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: nellyy , utilizator 10:24, 16 Noiembrie 2016
si doresc sa explic,ca acest imobil este al meu,insa in trecut din motive personale i-am trecut pe parinti ca si proprietari cu contract de vanzare uzu-fruct,insa de cativa ani,am facut un act aditional prin mama renuntat la contract
(tatal fiind deja decedat);deci sunt singura proprietara a imobilului.


Trebuie sa incercati sa explicati mai bine ..

Cine e acum proprietar in acte ?
Ati cumparat ap pe numele parintilor apoi dupa un timp, vi l-au vandut dvs pastrandu-si dreptul de uzufruct ?
Daca da, acum cat timp a decedat tatal ?
In prezent eu sunt proprietara,insa inainte situatia a fost urmatoarea: cand am cumparat apartamentul ei au fost proprietari iar eu eram trecuta prin contract uzufruct,ca apoi sa inversam rolurile(ne-am complicat un pic), eu fost proprietara si ei erau trecuti prin contract uzufruct viager,iar dupa decesul tatalui(5 ani in urma),mama a renuntat prin act aditonal la uzufruct viager,deci in contract apar doar eu proprietara.
Sper ca acum am fost mai explicita.
Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua , tatăl meu vrea sa ii faca clauza de uzu fruct iubitei ... matei catalina matei catalina Buna ziua , tatăl meu vrea sa ii faca clauza de uzu fruct iubitei lui asupra imobilulul ( o casa). Nu sunt căsătoriți legal. Intrebarea este: daca tata ... (vezi toată discuția)
Uzu fruct viager sanda nicolaescu sanda nicolaescu Buna ziua, La contractul de vanzare-cumparare incheiat intre fiu si parinti in anul 2000 in care nu s-a prevazut uzu fruct viager pentru parinti, se mai ... (vezi toată discuția)
Urgent covadonga covadonga buna ziua.parintii mei sant divortati din anul 2006,din care tatal meu era uzu fruct.spun ca era de oarece a decedat luna aceasta pe 12.dupa cate stiu odata cu ... (vezi toată discuția)