Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

PARTAJ

As dori un raspuns la urmatoarea intrebare:sot si sotie intentioneaza sa divorteze de comun acord.In ce priveste partajul sotia intentioneaza sa introduca cerere in instanta pentru a obtine 50% din cval. unei vanzari de o parte din casa .Aceasta parte din casa a fost primita de sot inainte de casatorie cu titlul de mostenire de la tatal lui. Vanzarea acestei mosteniri( parte din casa ) a avut loc prin contract de vanzare - cumparare catre mama sotului.Sotia va avea dreptul la 50% din cval. acestui contract? Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: mj123 , utilizator 14:41, 31 August 2009
In acest caz, ea are dreptul la jumatate din valoarea casei. Terenul fiind bun propriu nu se va partaja.
Va multumesc pentru raspunsurile date.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort si partaj bunuri ContSters93515 ContSters93515 Sunt casatorit de 22 de ani . Impreuna cu sotia avem bunuri dobindite in perioada casatoriei. Prin activitatea depusa in principal de mine sotia a intrat in ... (vezi toată discuția)
Drepturi proprietate Alex1970 Alex1970 Buna ziua! Am o intrebare legata de dreptul de proprietate : As vrea sa stiu ce drepturi asupra casei are sotia daca aceasta nu a fost trecuta in actul de ... (vezi toată discuția)
Proprietate inaintea casatoriei cameleon cameleon As vrea sa va cer un sfat:am ca proprietate un apartament de 3 camere dobandit inaintea casatoriei.Problema este ca intre timp m\'am casatorit si acum as vrea ... (vezi toată discuția)