avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 760 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Acces la o hotarare judecatoreasca
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Acces la o hotarare judecatoreasca

Se poate obtine copia unei hotarari judecatoresti in care solicitanul nu este parte si nu are nicio ca;itate ?
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 19:24, 18 Decembrie 2016
Numai partile care s-au aflat in cauza si autoritatile au acces la hotararile judecatoresti
ynocentta a scris:

Numai partile care s-au aflat in cauza si autoritatile au acces la hotararile judecatoresti

dar jurnalistii cum de au acces desi nu sunt parti ?

Accesul reprezentanţilor mass-mediei la dosarele şi la evidenţele instanţei este permis, în conformitate cu dispoziţiile Legii nr. 544/2001, cu modificările şi completările ulterioare, şi ale Legii nr. 677/2001 pentru protecţia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal şi libera circulaţie a acestor date, cu modificările şi completările ulterioare, în condiţiile stabilite prin hotărâre a Consiliului Superior al Magistraturii, cu respectarea ordinii de solicitare şi a măsurilor de asigurare a integrităţii documentelor şi numai în măsura în care este posibilă punerea acestora la dispoziţie. (art. 93, alin. 6 din Hotărârea C.S.M. nr. 1.375/2015 pentru aprobarea Regulamentului de ordine interioară al instanţelor judecătoreşti).

Hotărârea la care se face referire în prevederea postată de mine mai sus aparţine Plenului Consiliului Superior al Magistraturii şi are numărul 482 din anul 2012. Această hotărâre nu a fost publicată în Monitorul Oficial şi o puteţi descărca accesând link-ul de mai jos sau site-ul C.S.M.
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sesizare consiliul superior al magistraturii Nina1 Nina1 Am depus sesizare la Consiliul Superior al Magistraturii impotriva unui magistrat. Care este procedura? CSM analizeaza aspectele prezentate in sesizare? Va ... (vezi toată discuția)
Dreptul de a filma in sala de judecata FileMooN FileMooN am dreptu de a filma intro sala de judecata un proces public find persoana fizica find ? (vezi toată discuția)
Vechime si iar vechime - intrebare karie_tm karie_tm Daca o persoana are \" 5 ani \" vechime neintrerupta respectiv a lucrat intre 2001 -2007 dar din 2007 nu a mai lucrat deloc exista sanse sa i se respinga ... (vezi toată discuția)