avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 595 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... art 54 codul muncii
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

art 54 codul muncii

Buna ziua,
Puteti sa imi spuneti, va rog, daca este legal, atunci cand faci o cerere de concediu fara plata pentru motive personale, sa ti se suspende contractul de munca pentru perioada respectiva?

Multumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:30, 19 Noiembrie 2016
Concedii fara plata acordate in baza art. 54 din Codul muncii , precum si orice alta cauza de suspendare, exceptand cauzele de suspendare in baza certificatelor medicale, se vor inscrie in registrul de evidenta a salariatilor (ReviSaL).
Art.54 C.mun. nu prevede obligativitatea suspendarii contractului de munca ca urmare aacordarii unui CFP.

Pe cererea de CFP , angajatorul trebuie sa puna rezolutia " De acord . Cu sau fara suspendarea c.i.m."
Sa inteleg ca pot refuza sa semnez cererea de suspendare pe care o face angajatorul? Adica este ok, fac cerere de concediu fara plata, nu sunt platita pentru perioada respectiva, dar sa mi se suspendesi contractul nu mi se pare normal... Multumesc!

freeelis a scris:

Art.54 C.mun. nu prevede obligativitatea suspendarii contractului de munca ca urmare aacordarii unui CFP.

Pe cererea de CFP , angajatorul trebuie sa puna rezolutia " De acord . Cu sau fara suspendarea c.i.m."


Suspendarea c.i.m. se face cu acordul partilor in cazul CFP.

Art. 54 C.mun.
Contractul individual de muncă poate fi suspendat, prin acordul părţilor, în cazul concediilor fără plată pentru studii sau pentru interese personale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suspendare activitate anymaryh anymaryh Buna ziua! Imi puteti spune, va rog, in cazul in care un salariat solicita 15-20 zile concediu fara plata pt probleme personae, trebuie sa-i fac suspendarea ... (vezi toată discuția)
Suspendare contract Andrei Gica Andrei Gica In cazul in care un angajat isi ia concediu fara salar pt o zi, angajatorul are obligatia sa ii suspende contractul in revisal pt ziua respectiva, sau aceasta ... (vezi toată discuția)
Concediu fara plata MarcMarimar MarcMarimar O societate are in concediu fara plata 2/3 din salariati pe o periaoda de 2 luni .(nu au lucrari de productie deci nu au ce sa faca la munca).Ma intereseaza ... (vezi toată discuția)