avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 715 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Prescriere datorie
Discuție deschisă în Executare silită

Prescriere datorie

Buna ziua
In 2007 am luat un credit de la BRD. Am platit cca. 1 an de zile. La sf anului 2008 mi s a pus poprire pe salariu pana in 2009 cand am incetat ctr cu firma respectiva. De atunci nu am mai platit nimic si nici nu am primit vreun plic la domiciliu. Acum 2 zile primesc un plic de la un executor in care ma instiinteaza ca mi s a pus poprire pe salariu, numai ca este mentionata o firma la care eu nu mai lucrez din sept. Am vb cu executorul si mi a zis sa ma inteleg cu cei de la firma de recuperari. Am sunat la ei si i am intrebat daca nu cumva datoria s a prescris. Doamna n a stiut ce sa mi rasp in schimb m a sfatuit sa achit lunar o suma cat de mica. A ramas sa ma contacteze dupa ce vb cu sefa ei.
Este posibil ca acest credit sa se fi prescris? Daca da, ce ar tb sa fac pana primesc poprire la noul loc de munca?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 19:26, 21 Noiembrie 2016
Este posibil sa se fi prescris dreptul de a cere executarea silta care este de 3 ani, daca nu s-au facut acte de intrerupere a prescriptiei ,nu faceti nici o plata deoarece intrerupe prescriptia si inseamna recunoasterea datoriei.
Ok, si daca mi se pune poprire pe salariu? Atunci firma este obligata sa mi retina din salariu. Ce pot face?
Acum 2 zile primesc un plic de la un executor in care ma instiinteaza ca mi s a pus poprire pe salariu,


Trebuie sa faceti contestatie la executare ( la judecatorie) in termen de 15 zile de cand ati primit acea comunicare. in contestatie invocati prescriptia.
Aveti idee ce costuri implica aceasta contestatie? Imi trebuie un avocat?
Daca nu va descurcati, da, aveti nevoie de avocat.
O sa va puna in vedere instanta cu cat sa timbrati, se plateste functie de suma contestata, maxim 1000 lei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poprire florentinabb florentinabb Buna ziua! Intrebarea mea este mai pot fi executat silit prin poprire pt un credit din 2007? Ultima plata am efectuat-o in 2013. Nu s-a prescris deja in 3 ani? ... (vezi toată discuția)
Restante credite clopotellilianapaula clopotellilianapaula In cazul in care datoria a fost transferata catre o firma de recuperare inseamna ca a fost declarata ca fiind credit anticipat, ceea ce reprezinta ca se ... (vezi toată discuția)
Poprire pe cont pentru credit neachitat SDENYS23 SDENYS23 buna ziua am si eu 2 intrebari. in ce conditi se poate pune poprire pe salariu ?adica se poate pune si fara sa fi fost judecat de o instanta judecatoreasca? (vezi toată discuția)