avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 546 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... restante credite
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

restante credite

In cazul in care datoria a fost transferata catre o firma de recuperare inseamna ca a fost declarata ca fiind credit anticipat, ceea ce reprezinta ca se prescrie in termen de 3 ani. Adevarat???????
Daca firma de recuperare debite au doar adresa si nr de telefon, dar locul ede munca actual nu il stiu, cum il pot afla?
In cazul in care au hot judecatoreasca dar nu mi au pus poprire pe salariu inseamna ca datoria s a prescris?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 07:20, 6 Septembrie 2014
toate la timpul lor...o sa vina si poprirea , dar nu inainte de o hotarare judecatoreasca.
faptul ca firma de recuperari nu stie unde lucrati nu are nici o treaba , momentan or sa va sacaie cu telefoane si cu plicuri , dupa care or sa inceteze....pauza care urmeaza nu inseamna ca "gata , s-a terminat !"...atunci se pregateste judecata . si la scurt timp dupa judecata o sa primiti sentinta intr-un plic , cu toate detaliile , adica ce s-a hotarat , ulterior , executorul va da un telefon societati unde lucrati(ca or sa afle unde lucrati , doar daca sunteti angajat legal), si doamna de la contabilitate va opera pe fiecare fluturas , si poprirea lunara in proportie de 1/3 din salariu....cam asta este tot.
s-a tot discutat aici pe forum despre presupusa prescriere a unei datorii restante catre o banca , insa....nimeni nu a relatat macar un singur caz concret....doar discutii si atat.
Nu firma afla daca sunteti angajat, ci executorul cand va veni vremea. Daca datoria a fost declarata scadenta anticipat, termenul de prescriptie curge de la aceasta data.
Contractul de credit constituie titlu executoriu, firma va apela la executor pt a-l pune in executare, nu la instanta. Executorul cere instantei incuviintare pt executare si apoi trece la treaba, dvs puteti depune contestatie la executare daca veti avea de ce.
Spete concrete in care s-au admis contestatii din pricina prescriptiei gasiti si pe internet daca veti cauta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare prejudiciu myryam myryam Buna ziua,am o intrebare : daca o persoana nu are bunuri,conturi bancare sau alte venituri pe numele lui si nu poate fii executat silit pentru recuperarea ... (vezi toată discuția)
Prescriere rata la banca ardnaxela15 ardnaxela15 Buna seara, As avea si eu o nelamurire: In 2003 am facut o rata pentru niste electrocasnice ( celebra rata doar cu buletinu). A fost facut pe maxim, maxim ... (vezi toată discuția)
Firme recuperari creante cochintu cochintu buna ziua.am avut un debit catre romtelecom cateva facturi neplatite din anul 2011 in valoare de 1600 lei fiind intr-o situatie financiara foarte proasta la ... (vezi toată discuția)