avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 709 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Cai legale de a locui in casa aflata in coproprietate!
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Cai legale de a locui in casa aflata in coproprietate!

Buna ziua!Sunt divortat si fosta sotie detine actele si cheile casei.Refuza orice discutie sau procedura amiabila de partaj si nici nu imi permite accesul in locuinta!Care ar fi caile legale(fara scandal ) prin care as putea locui in casa ?Cu Mediatorul a refuzat sa vorbeasca si momentan de un proces de partaj nu poate fi vorba din motive financiare.
Cel mai recent răspuns: iacov , utilizator 17:52, 3 Decembrie 2016
Buna ziua,
Fara partaj si, eventual o cerere de ordonanta presedintiala pentru permitere acces, nu aveti cum.
Chiar daca bunul este comun e foarte greu sa intrati data fiind situatia dintre dvs. Aveti la indemana partajul (poate fi cerut oricand), pt lipsa de folosinta ii puteti pretinde contravaloarea sau puteti incerca o impartire a folosintei daca imobilul permite.
Solutia ar fi pana la partaj ,pe cale de ordonanta presedintiala(art.997-1002 NCPC)sa formulati o actiune posesorie de reintegrare.
danpopescu2011 a scris:

Solutia ar fi pana la partaj ,pe cale de ordonanta presedintiala(art.997-1002 NCPC)sa formulati o actiune posesorie de reintegrare.


buna ziua
care ar fi conditiile de indeplinit pt a putea formula acest tip de actiune?
Am uitat sa specific,nici ea nu locuieste acolo....poate sprijin la vre-o institutie ca sa nu fiu acuzat ca sparg usa...ca fiind copropietar , nu ar fi intrare prin efractie...

Alte discuții în legătură

Ingradirea drepturilor cu privire la bunurile ce constituie masa succesorala Florin36 Florin36 Buna seara, Dupa decesul ultimului parinte respectiv al tatalui meu,la nici o luna de zile mi s-a interzis sa mai intru in casa parintilor mei si sa ma mai ... (vezi toată discuția)
Proprietate comuna romex romex Am cumparat impreuna cu o sora de a mea o casa de locuit si mai mult pamant si in urma neintelegerilor am decis sa facem iesirea din indiviziune ( partaj) ... (vezi toată discuția)
Cum sa-mi iau lucrurile din casa ContSters27532 ContSters27532 Ma aflu in urmatoarea situatie:Am fost agresata fizic de sot si am plecat cu copilul repede din casa fara a lua nimic,pana la partaj cum pot lua cateva lucruri ... (vezi toată discuția)