avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 573 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Ingradirea drepturilor cu privire la bunurile ce ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Ingradirea drepturilor cu privire la bunurile ce constituie masa succesorala

Buna seara,

Dupa decesul ultimului parinte respectiv al tatalui meu,la nici o luna de zile mi s-a interzis sa mai intru in casa parintilor mei si sa ma mai ating de masina tatalui meu de catre sora mea care locuieste acolo.Dupa decesul mamei mele s-a facut succesiunea si fiecaruia,respectiv tatalui meu,sorei mele si mie, ne-a revenit cate o cota parte din imobil.Acum,sora mea,a schimbat si incuietoarea de la usa ca sa nu mai pot intra acolo,cu toate ca tatal meu imi daduse chei ca sa pot intra oricand si sa nu mai am nici un control asupra bunurilor din casa si a casei,a ascuns sau furat nu stiu cum sa spun,toate actele casei si ale autoturismului inclusiv cheile si din ce am vazut eu pana sa nu mai am acces si niste bijuterii.Am reusit sa deschid masina si sa o fac sa nu o mai miste din parcare(fara a o distruge in vreun fel,doar am demontat cateva piese) pana la efectuarea succesiunii si partajului in instanta,deoarece se opune si acestor demersuri.Mentionez faptul ca in timp ce demontam piesele respective a sunat la politie si astept sa ma cheme acum.Oare imi pot face ceva cei de la politie?Se pot baga atata timp cat sunt fiul defunctului iar autoturismul este bun comun si constituie masa succesorala?Intrebarea mea principala este,pot sa intru cu forta in imobilul parintilor mei atata timp cat am calitatea de coproprietar legal dupa mama sau trebuie sa astept pana se pronunta instanta in acest sens si sa primesc acceptul de intrare de la judecator?Vreau sa intru in acel imobil deoarece sunt convins ca vor disparea si alte bunuri din el inclusiv bunuri care imi apartin legal,cu acte si pe care i le lasasem tatalui meu.Am mai intrebat si pe altii si mi s-a spus ca pot fi bagat la tulburare de posesie dar mi se pare absurd pentru ca sunt coproprietar legal si in plus in acel imobil se afla si bunurile mele pe care a spus ca o sa mi le trimita prin posta.


Va multumesc anticipat.
Ultima modificare: Duminică, 23 Septembrie 2012
Florin36, utilizator
Cel mai recent răspuns: Patrick_ , utilizator 08:12, 23 Septembrie 2012
NU puteți fi acuzat de tulburare de posesie atâta vreme cât dețineți legal o cotă din dreptul de proprietate asupra acelui imobil.

Puteți cere instanței pe calea ordonanței președințiale (care se judecă de urgență) să o oblige pe sora D-voastră să vă permită accesul, iar apoi puteți pune în executare acea hotărâre, adică să intrați cu ajutorul executorului judecătoresc și al poliției.

Nu e o idee bună să intrați cu forța, dar oricum, nu vă poate acuza nimeni de tulburare de posesie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Abuz Gabriel57 Gabriel57 buna ziua,suntem trei frati,dupa decesul mamei ,tata s-a recasatorit,inchirind apartamentul rudelor lui actuale,pe mine nu ma primeste in casa a schimbat yala ... (vezi toată discuția)
Tulburare de posesie sau ce altceva? tigrutz tigrutz Va rog sa ma ajutati cu stabilirea incadrarii faptei pentru urmatoarea speta : Un imobil detinut in coproprietate de X, Y, Z, in urma decesului tatalui. X si ... (vezi toată discuția)
Imposibilitate de a intra in casa nicki nicki Buna seara, Va rog sa-mi dati un sfat in urmatoarea problema: Tatal meu a decedat, iar apartamentul in care locuia a fost cumparat de fiica mea, anterior ... (vezi toată discuția)