avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 206 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Are vreun drept sora mea vitrega din acelasi tata la ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Are vreun drept sora mea vitrega din acelasi tata la succesiunea pe care mama mea o face din timpul vietii ei...?

as dori niste lamuriri cu privire la succesiune, mostenire.. sunt nascut in 1979 dintr-o relatie de concubinaj dar inainte de 79 tatal meu a avut o alta relatie se pare tot de concubinaj si au avut o fata nascuta prin 74 dar traiesc impreuna cu aceeasi femeie si acea fiica pana in zilele noastre posibil fiind casatoriti.... mama mea nu sa mai recasatorit niciodata dupa acea relatie de concubinaj si traieste si azi... tatal meu mia platit pensie pana la 18 ani dar nu am locuit toti trei niciodata si nu am date despre el, stiu doar ca traieste de la sora ,mea vitrega. intrebarea este.. sora mea vitrega are vreun drept la un spatiu pe care mama mea vrea sa mi-l lase din timpul vietii prin succesiune sau dupa ce trece in nefiinta dupa ce voi face succesiunea??prin vanzare cumparare nu are nici un drept! cum ar trebui sa procedez sa fiu sigur, succesiune sau vanzare cumparare?? tatal meu are un apartament... eu am vreun drept ?? daca da cum si cand?? sora mea vitrega are 3 copii iar eu nu am copii.... va multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters414114 , utilizator 17:33, 7 Decembrie 2016
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,
Sora dv. vitrega nu are nici un drept de mostenire dupa mama dumneavoastra.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ambii îl moșteniți în mod egal pe tatăl dvs. Rămâne de văzut dacă aveți ce moșteni.
Pe mama dvs o moșteniți doar dvs.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dvs. si sora (si mama acesteia, daca este casatorita cu tata) veniti impreuna la succesiunea tatalui (daca dvs. sunteti recunoscut de tata in acte, fapt care nu se intelege din postare; se intelege doar ca s-a platit pensie alimentara ceea ce putea fi facut conventional, fara recunoasterea paternitatii).
Dvs. veniti singur la succesiunea mamei cu care sora vitrega nu are nici o legatura de rudenie.
Ceea ce trebuie sa va fie extrem de clar este, in termeni comuni si usor de inteles, nu avem succesiune (mostenire, masa succesorala) fara o persoana decedata; astfel, in timpul vietii mamei, nu puteti deschide succesiunea si cu atat mai putin poate face mama propria succesiune.
Pe scurt, la succesiunea mamei dvs., DUPA MOARTEA EI, veniti doar dvs. si, eventual, sotul acesteia daca este casatorita. Nu e nevoie sa va doneze/vanda nimic in timpul vetii.
sora mea vitrega si cu mine avem acelasi nume de familie cu al tatei
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Bun, deci impreuna il mosteniti pe tata iar dvs. singur o mosteniti pe mama dvs.

Alte discuții în legătură

Sunt mostenitoare?? gabytza26 gabytza26 Buna ziua.Sant un copil dintr.o relatie nelegala,dar care printr.un proces s.a dovedit a fi al lui si astfel i.am purtat numele tatalui.tata s.a casatorit apoi ... (vezi toată discuția)
Partaj succesoral urmat de vanzare -cumparare cristinaiasi cristinaiasi Buna ziua. Vroiam sa va intreb a cat parte din mostenire imi revine in urma vanzarii unui teren la tara in urmatorul caz: -parintii mei au divortat cand ... (vezi toată discuția)
Drept de mostenire-sora vitrega florenta_22 florenta_22 Buna ziua, Suntem 3 surori:cea mare nascuta inainte de razboi,iar tatal ei a murit,apoi mama s-a recasatorit, din a doua casatorie au rezultat 2 fete,deci ... (vezi toată discuția)