avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 955 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Avans nerecuperat desi s-a semnat si o rezolutiune a ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Avans nerecuperat desi s-a semnat si o rezolutiune a antecontractului de vanzare-cumparare

Buna ziua,

De aproximativ o luna incerc sa imi recuperez avansul de 5% dat in vederea achizitionarii unui apartament, prin programul Prima Casa.
Conform unei clauze din contract , avansul trebuia sa imi fie restituit daca banca nu mai are fonduri pentru Prima Casa.
Am primit scrisoare de la banca in acest sens, ca nu mai sunt fonduri disponibile, am anuntat vanzatorul, am mers intr-un final si la notar si am semnat un act de rezolutiune a antecontractului. De la data semnarii respectivului act, vanzatorul avea la dispozitie 3 zile lucratoare sa imi livreze banii respectivi.
Azi este a 8-a zi lucratoare si eu nu am primit inca banii. El a spus ca banii mi s-au virat in cont in ziua de luni, 5.12.2016, dar mie nu mi-au aparut inca in cont. I-am cerut sa imi trimita dovada ca acest virament s-a efectuat, dar nu am primit-o.

Cum as putea sa imi recuperez banii?
Ma pot duce direct la un executor? sau la un avocat?
In antecontract este aceasta clauza: "...promitenta-vanzatoare va restitui promitentei-cumparatoare avansul ce se va primi in termen de 3 zile lucratoare de la data prezentarii documentului care atesta acest fapt, prezentul act anulandu-se, iar garantia pentru restituirea acestor sume o constituie imobilul, prezentul act fiind sufficient, fara alte formalitati, constituind titlu executoriu pentru plata sumelor".
Acelasi termen de 3 zile este si pe actul de rezolutiune.

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: giuica_cosmina , utilizator 16:54, 8 Decembrie 2016
Buna ziua,
Va sfatuiesc sa-l mai notificati o data si sa-i solicitati o dovada scrisa a transferului bancar.
Este posibil ca, din cauza zilelor libere sa nu se fi facut transferul
Daca nu va da nimic atunci mergeti la executor.
Multumesc mult pentru raspunsul dumneavoastra!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Antecontract vanzare-cumparare-urgent irena_gheorghe irena_gheorghe In antecontract exista urmatoarea clauza contractuala:Daca promitentii-cumparatori nu vor obtine un raspuns afirmativ cu privire la obtinerea creditului ... (vezi toată discuția)
Nerespectare promisiune de vanzare imobil Liviu V. Liviu V. In ce conditii nu mai produce efecte o promisiune de vanzare? A fost incheiata o astfel de promisiune prin care vanzatorul se obliga sa predea apartamentul ... (vezi toată discuția)
Nerespectare antecontract trandafir88 trandafir88 buna ziua, Va rog sa ma ajutati in urmatorea problema: -am incheiat acum un an un antecontract autentificat la notar pentru achizitia unei case aflata in ... (vezi toată discuția)