avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 218 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Semaforul rosu
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Semaforul rosu

Am o nelămurire.Am intrat dintr-o intersecția dirijată prin semafor pe culoarea verde. În fata mea era o mașină care aștepta sa vireze la stânga dar nu putea din cauza mașinilor ce veneau din fata. Eu eram în spatele lui cu botul mașinii pe zebre si cu portiera în dreptul semaforului. După ce a pornit mașina din fata imediat după el am plecat si eu exact în momentul ăla schimbandu-se culoarea semaforului în roșu. Vreau sa stiu daca pot primi amenda,intersectia fiind prevăzută cu camere video. Mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: eugen68octavian , utilizator 14:01, 19 Decembrie 2016
~ Conținut șters la cerere ~
Si credeți că voi primi amenda?totuși cred că am trecut pe galben deoarece am trecut exact în momentul când a început numaratoare pe culoarea roșie...
Culoarea galbenă, de asemenea interzice trecerea. Popular asta se numește forțare a trecerii prin intersecție.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna seara. va rog ajutati-ma cu un raspuns, astazi am avut un ... anca14cris anca14cris Buna seara. Va rog ajutati ma cu un raspuns, astazi am avut un accident rutier fara victime mai exact intr o intersectia trecand pe culoare verde a ... (vezi toată discuția)
Semafor in trei culori la trecerea de pietoni? Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Exista asa ceva in legislatia rutiera si anume trecere de pietoni semaforizata cu semafoare obisnuite cu trei culori? Astfel incat cand se pune rosu ... (vezi toată discuția)
Se poate traversa o intersectie pe culoarea galben a semaforului? Corneliuz Corneliuz In vechile coduri rutiere se spunea ca daca esti surprins de culoarea galben,dupa verde, si nu poti opri in timp util (siguranta) poti traversa intersectia. In ... (vezi toată discuția)