avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 432 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... concediu crestere copil si intoarcerea la serviciu
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

concediu crestere copil si intoarcerea la serviciu

Buna seara,

Incepand cu data de 14 dec 2016 voi intra efectiv in ccc, insa as vrea sa ma intorc la serviciu in data de 1 feb 2017. Intrebarea este: in cazul in care exista probleme de adaptare a copilului in lipsa mea, pot sa ma reintorc in ccc?

De asemenea, as vrea sa intreb care sunt drepturile mele vs. angajator o data cu intoarcerea mea la serviciu (cu exceptia programului redus de 6 ore); ma refer la speta mea.

Multumesc anticipat pentru timpul acordat oricarui raspuns.

AmC
Cel mai recent răspuns: mariabc , utilizator 15:01, 12 Decembrie 2016
1. Acordarea indemnizaţiei pentru creşterea copilului sau, după caz, a stimulentului de inserţie se face la cererea scrisă a persoanei îndreptăţite, ori de câte ori aceasta solicită, cu respectarea condiţiilor prevăzute de lege.
Astfel, puteti reintra in CCC.

2. Programul redus de 6 ore se acorda până la împlinirea vârstei de un an a copilului.

OUG 96/2003
art.17
(1) Angajatorii sunt obligaţi să acorde salariatelor care alăptează, în cursul programului de lucru, două pauze pentru alăptare de câte o oră fiecare, până la împlinirea vârstei de un an a copilului. În aceste pauze se include şi timpul necesar deplasării dus-întors de la locul în care se găseşte copilul.
(2) La cererea mamei, pauzele pentru alăptare vor fi înlocuite cu reducerea duratei normale a timpului sau de muncă cu doua ore zilnic.
......

3. La revenirea din CCC se poate modifica c.i.m. cu acordul partilor sau unilateral de catre angajator in conditiile prevazute de Codul Muncii.

4. Potrivit art. 25 alin. 3 din OUG 111/2010, angajatorul are interdictia de a nu va concedia pe o durata de 6 luni, după revenirea definitivă în unitate.
Multumesc mult pentru detaliile oferite si pentru timpul acordat!

AmC

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reintoarcerea la serviciu dupa 1 an de concediu de crestere a copilului carmen f carmen f Buna ziua, In mai ma voi intoarce la serviciu, dupa terminarea unui an de CCC cf OUG 111/2010. Beneficiez de program redus de 6 ore (pt alaptat) pana va face ... (vezi toată discuția)
Reducere program dupa intoarcerea din ccc ddd_77 ddd_77 Buna ziua! Am intrat in concediu crestere copil anul trecut in august iar de la 1 iunie mi-am reluat activitatea la firma, copilul avand 1 an si 1 luna. Un ... (vezi toată discuția)
Pot beneficia de program redus de munca daca ma intorc la serviciu inainte de a implini copilul doi ani? cipanu cipanu daca optez pentru varianta de crestere copil pana la 1 an si acordarea stimulentului de insertie, cu revenire la serviciu, pot beneficia de program de 6 ... (vezi toată discuția)