avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 723 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Pot beneficia de program redus de munca daca ma intorc ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Pot beneficia de program redus de munca daca ma intorc la serviciu inainte de a implini copilul doi ani?

daca optez pentru varianta de crestere copil pana la 1 an si acordarea stimulentului de insertie, cu revenire la serviciu, pot beneficia de program de 6 ore?cf carei legi?
Cel mai recent răspuns: cipanu , utilizator 10:15, 6 August 2011
Art. 17 din OUG nr.96/2003 dispune ca:
(1)Angajatorii sunt obligati sa acorde salariatelor care alapteaza, în cursul programului de lucru, doua pauze pentru alaptare de câte o ora fiecare, pâna la împlinirea vârstei de un an a copilului. În aceste pauze se include si timpul necesar deplasarii dus-întors de la locul în care se gaseste copilul.
(2)La cererea mamei, pauzele pentru alaptare vor fi înlocuite cu reducerea duratei normale a timpului sau de munca cu doua ore zilnic.
(3)Pauzele si reducerea duratei normale a timpului de munca, acordate pentru alaptare, se includ în timpul de munca si nu diminueaza veniturile salariale si sunt suportate integral din fondul de salarii al angajatorului.
(4)În cazul în care angajatorul asigura în cadrul unitatii încaperi speciale pentru alaptat, acestea vor îndeplini conditiile de igiena corespunzatoare normelor sanitare în vigoare
Multumesc!
in lege scrie ca se poate acorda pana la implinirea varstei de 1 an , dar daca ce se intampla pana la implinirea varstei de 2 ani daca mama isi reia activitatea? i se mai acorda program redus?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Program de 6 ore fara diminuarea salariului de baza crisschirita crisschirita Buna ziua, Am o salariata care revine la servici dupa 1 an de la nasterea copilului si ma intreaba daca mai beneficiaza de reducerea cu 2 ore din program? ... (vezi toată discuția)
Reducerea programului de lucru pentru mamele care alapteaza MirunaMaya MirunaMaya Buna ziua, Am fost in CIC in varsta de pana la 1 an si din luna ian. 2016 m- am intors la munca. Trebuie sa stau la birou 8 ore/ zi, dar eu inca alaptez. Am ... (vezi toată discuția)
Reintoarcerea la serviciu dupa 1 an de concediu de crestere a copilului carmen f carmen f Buna ziua, In mai ma voi intoarce la serviciu, dupa terminarea unui an de CCC cf OUG 111/2010. Beneficiez de program redus de 6 ore (pt alaptat) pana va face ... (vezi toată discuția)