avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 483 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Reinnoirea buletinului fara transcrierea actelor de ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Reinnoirea buletinului fara transcrierea actelor de stare civila

Buna ziua!

Locuiesc in Mexic iar aici m-am casatori, dar inca nu am facut transcrierea certificatului de casatorie la Ambasada romana.

O sa vin in tara pe perioada vacantei si as fi vrut sa imi reinnoiec buletinul, care este expirat. Dupa care ma voi intoarce inapoi in Mexic.

Imi pot reinnoi buletinul fara sa fac transcrierea actelor de stare civila intocmite in Mexic?
Ultima modificare: Luni, 12 Decembrie 2016
pieceofwork, utilizator
Cel mai recent răspuns: Justitiarul711 , utilizator 18:45, 30 Decembrie 2016
Pentru eliberarea unui nou act de identitate sunt necesare documentele de stare civila romanesti. Aveti posibilitatea sa solicitati ambasadei sau consulatului inscrierea actului de stare civila si implicit eliberarea unui certificat de casatorie romanesc, sau in momentul in care ajungeti in tara, la serviciul de stare civila din localitatea de domiciliu sa solicitati transcrierea certificatului. Ramane la latitudinea dvs. ce varianta alegeti.
Puteti solicita transcrierea la urgenta daca aveti la primaria de domiciliu astfel de servicii. Sunati la primarie si intrebati. Buletinul in maxim 10 zile se elibereaza. Nu trebuia sa neglijati a va solicita inregistrarea casatoriei. Termenul este de 6 luni de la casatorie.
Nu se poate nici macar eliberarea unei carti de identitate provizorie daca nu am transcrise actele de stare civila?


Parintii mei vor sa vanda un teren care este pe numele meu. Eu vreau sa le fac o imputernicire, dar am buletinul expirat. Buletinul nu il pot reinnoi pentru ca nu am transcrise actele de stare civila. Actele nu le pot transcrie pentru ca nu am certificatul de casatorie apostilat. Certificatul nu il pot apostila pana la venirea in Romania pentru ca institutia care apostileaza a intrat in vacanta acum cateva saptamani. Aici in Mexic se poate apostila doar in orasul unde acest act a fost emis.

Ultima modificare: Vineri, 30 Decembrie 2016
pieceofwork, utilizator
Asta e! Asteptati pana va puteti apostila actul, dupa care pe baza unui titlu de calatorie veniti in Romania. Incercati sa faceti o procura la ambasada prin care va dati acordul de a se vinde terenul pe baza titlului de calatorie. Solicitati la ambasada inscrierea certificatului de casatorie, aveti nevoie si de declaratia sotului cu privire la regimul matrimonial si daca se poate si cu privire la numele dupa casatorie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Imputernicire/ buletin expirat pieceofwork pieceofwork Locuiesc in strainatate de mai bine de 3 ani. O sa vin in Romania pentru cateva saptamani si doream sa ii fac diferite imputerniciri mamei mele, dar buletinul ... (vezi toată discuția)
Casatorie in strainatate elenar22 elenar22 buna ziua am si eu o intrebare: in aprilie vin in tara pentru a lua certificatul de celibat necesar pentru a ma casatori cu un cetatean maltez in malta!am ... (vezi toată discuția)
Transcriere certificat nastere nicolettaspiridon nicolettaspiridon buna ziua sunt o mamica din italia si asi dori sa stiu daca sotul meu poate transcrie certificatul de nastere in romania fiului nostru nascut anul trecut aici ... (vezi toată discuția)