avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 655 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Transcriere certificat nastere
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Transcriere certificat nastere

buna ziua sunt o mamica din italia si asi dori sa stiu daca sotul meu poate transcrie certificatul de nastere in romania fiului nostru nascut anul trecut aici in italia...a-si dori sa stiu si anume unde se poate face transcrierea si cat dureaza de obicei si ce acte sunt necesare?(vreau sa specific ca inca nu suntem casatoriti) multumesc mult!
Cel mai recent răspuns: Justitiarul711 , utilizator 00:39, 24 Iulie 2013
Tatal copilului poate solicita serviciului de stare civila din cadrul primariei in raza careia are domiciliul transcrierea certificatului de nastere eliberat de autoritatile italiene.
Va trebui sa prezinte certificatul de nastere in original, fotocopie si traducere legalizata, o declaratie din care sa rezulte domiciliul copilului si taxa.
Recomandabil ar fi sa va adresati in prealabil, eventual telefonic, serviciului de stare civila cu scopul de a verifica exact ce documente trebuiesc prezentate.
va multumesc frumos pentru raspuns!
Daca nu sunteti casatoriti inseamna ca d.l nu este sotul dvs. In acest caz transcrierea trebuie solicitata de sot la primaria sa de domiciliu. Ori il imputerniciti sa le depuna la primaria de la locul dvs. de domiciliu dar e de preferat la dumnealui.Trebuie sa-i dati actul de nastere al copilului in original apostilat, certificatul dvs. de nastere si buletinul. D.l trebuie sa aiba buletinul si certif.de nastere. In tara traduce si legalizeaza certificatul de nastere apostilat. Aveti grija ca numele si datele personale ale dvs. ale partenerului si ale copilului sa fie scrise corect.D.l va da o declaratie cu privire la domiciliul copilului*va indic sa-l declare la domiciliul inscris in actul dvs. de identitate* si cu privire la faptul ca nu a mai solicitat transcrierea sau inscrierea certificatului.Aveti grija ca actele de identitate sa fie in termenul de valabilitate. Puteti sa solicitati inscrierea la ambasada sau consulat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Carte de identitate,certif.de casatorie in sua ili47 ili47 Situatia : cetatean roman stabilit in SUA ,casatorit tot in SUA ,are Carte de Identitate provizoriu in Romania ,unde scrie lipsa certif de casatorie .Am ... (vezi toată discuția)
Nasterea in strainatate adelacristina adelacristina Buna ziua.am si eu o intrebare,sunt insarcinata si aleg sa nasc in germania doar ca tatal copilului nu poate fi acolo in acel moment.o sa am un certificat de ... (vezi toată discuția)
Eliberare certificat nastere copil nascut in alta tara membra ue URIAS URIAS buna ziua, Avem dubla cetatenie romana si maghiara, atat eu si sotul meu. Am nascut in Ungaria, am primit actele de inregistrare a copilului acolo si am ... (vezi toată discuția)