avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 618 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Discuţia la modă Dear Madonna,
Discuție deschisă în Discuţia la modă

Dear Madonna,

Va propun sa adaugati argumente pentru a o convinge pe Madonna ca in Romania tiganii nu sunt discriminati, argumente pe care le vom trimite dupa ce le vom aduna la un loc, sau le vom trimite asa cum le-am conceput fiecare aici. -daca ne este permis. Politicos, decent si fara patima, va afla ceea ce nu a stiut si cine stie...poate va reveni cu alte sentimente.
Cel mai recent răspuns: peraspera , utilizator 22:32, 16 Noiembrie 2009
Eu unul nu prea vad acte de discriminare a tiganilor de catre romani.
Faptul ca romanii evita sa intre in contact cu tiganii (si aici ma refer la acei tigani care nu doresc sa se integreze in comunitate si sa se adapteze la societatea in care traim) este o consecinta a comportamentului acestora.
Insa alte forme de discriminare, mai violente, cum au existat in Italia de curand la adresa "romanilor" sau cum exista de mult timp in Germania la adresa altor minoritati, in special turca, si in Franta cu arabii, eu nu am auzit sa fie in Romania.
Tocmai pentru ca 1 - romanilor le e frica de tigani; 2 - tiganii sunt mult mai uniti decat romanii si isi iau apararea unul altuia, in timp ce romanii se fac ca nu vad ce pateste cel de langa el; 3 - multi romani ar face la fel daca ar avea curajul, insa nu il au; 4 - romanii sunt relativ pasnici, violenti mai degraba intre ei decat cu altii, si sunt obisnuiti sa suporte tot ce le fac altii lor fara sa reactioneze (atat la nivel de individ cat si la nivel de popor).
Sunt pentru diversele campanii de responsabilizare a opiniei publice la adresa problemelor tiganilor, cat timp sunt finantate de uniunea europeana, insa daca s-ar cheltui banii nostri eu as prefera sa se faca campanii in comunitatile tiganilor pentru a-i educa, nu la televizor pentru a convinge romanii sa ii accepte pe tigani.
trebuie sa fim realisti, daca ei nu doresc sa se civilizeze noi nu ii putem accepta cu comportamentul lor actual. doar cei care privesc problema din afara si nu sunt implicati direct pot sa aiba impresia ca tiganii trebuie sa fie acceptati asa cum sunt (de fapt asta ar insemna sa li se accepte orice!)
parerea mea e ca cei care doresc sa se integreze pot sa o faca. chiar daca vor exista anumite reticente la adresa lor, cred ca daca au un comportament normal nimeni nu ii va discrimina pentru ca sunt tigani.
cred de altfel ca "a fi tigan" inseamna acum mai degraba un comportament care se regaseste la romani (si este denumit in mod traditional mitocanie) in aceeasi masura ca si la tigani, si nu apartenenta la o minoritate etnica.
Madonna a abordat un subiect delicat.
N-are nici o vina.
Sunt sigur ca pentru promovarea unei campanii aplici exact ce-ti spune un sponsor, consilier etc.
Huidulielile nu au insemnat faptul ca suntem intoleranti ca natie ci mai mult a dezaprobare fatza de cineva care vorbeste in necunostinta de cauza.

.
misu183 a scris:

Madonna a abordat un subiect delicat.
N-are nici o vina.
Sunt sigur ca pentru promovarea unei campanii aplici exact ce-ti spune un sponsor, consilier etc.
Huidulielile nu au insemnat faptul ca suntem intoleranti ca natie ci mai mult a dezaprobare fatza de cineva care vorbeste in necunostinta de cauza.

Subscriu in totalitate. nu numai ca vorbea in necunostinta de cauza, dar si catre cine nu trebuie. nu cred ca publicul care era prezent la concert era constituit din oameni care obisnuiesc sa discrimineze tigani.
As vrea sa am timp, poate peste o luna, doua, sa traduc tot. Credeti ca merita sa trimitem Madonnei, cu bune si cu rele?
Am o idee , cum ar putea protesta aceasta minoritate impotriva discriminarii . Ar trebui sa manifeste acest protest in primul rand in refuzarea preluarii ajutoarelor care se formeaza din contributiile contribuabililor discriminatori . Ar fi o lovitura teapana !Toti membrii , care sunt apti de munca ar trebuie sa se angajeze undeva , dar cel putin (are timp destul) sa-si ingrijeasca curatenia in propria ograda , nici unu sa nu tina legaturi stranse cu elemente , care fac infractiuni , iar daca ar afla de asemenea fapte , ar proceda asa cum predeve legea , valabila pentru discriminatori ,dar si pentru discriminati daca traiesc in aceasta tara . De luni pana vineri l-ar scula pe odrasla in fiecare dimineata sa mearga la scola ; nu ar fi un efort deosebit , daca si parintele se scoala sa se deplaseze la locul de munca .
Atunci se vezi ce mutra ar face acesti ordinari discrimonatori !

Alte discuții în legătură

Reactii vehemente handsu handsu Ce parere aveti despre politica est-europeana (\"expusa\" de Madonna si urmata de reactii vehemente din partea publicului) privind minoritatea roma ? Trebuie ... (vezi toată discuția)
Persoane de etnie roma ce ocupa spatiu abuziv Josephine_Morrani Josephine_Morrani Bunza ziua, Cui ma pot adresa? Povestea este lunga si am sa incerc sa relatez doar ce este important. Intr-un apartament al unei case nationalizate,cateva ... (vezi toată discuția)
Impartirea copiilor din doua clase pe criterii ce tin de dreptul la sanatate andreya_dj andreya_dj Buns seara. Avem o problema intr-o clasa care e formata de anul trecut. suntem in clasa 1 si ne-au venit colegi noi in clasa..(copii care nu au frecventat 1 ... (vezi toată discuția)