avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 682 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... ce se poate face in cazul unui bolnav psihic care este ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

ce se poate face in cazul unui bolnav psihic care este externat in puseu ?

Bolnavul in cauza este cunoscut cu schizofrenie,tulburari de comportament ,oligofrenie ,retard mintal.A avut numeroase internari in spital,parintii ii are decedati,ramanand cu un frate care este casatorit si are un copil(11 ani).In anul 2013 a fost internat din nou intr-un spital de cronici.In perioadele cand se simtea mai bine, era adus acasa de sarbatori ,in weekend-uri,asa s-a intamplat si anul acesta pana in sept.2016, cand a fost lasat acasa cu invoire din data de 14.2016 sept 2016 pana in data de 18 sept cu medicamente date de medic pentru aceasta perioada.In data de 15 sept.2016 ,in jurul orei 16 m-am trezit la usa cu un brancardier angajat al acelui spital care mi-a inmanat biletul de iesire al bolnavului fara nici o explicatie.In momentul acela am sunat medicul care mi-a spus ca nu-l mai primeste inapoi pe motiv ca bolnavul isi face nevoile pe unde apuca ,nu au medicamente pentru el, scoate prizele din pereti,se ia de ceilalti pacienti si ea nu are ce sa-i mai faca, sa-l internam in alta parte.Mentionez ca in biletul de iesire scrie:se externeaza la cererea fratelui(ceea ce nu este adevarat eu nu am cerut externarea sa, mai mult nu am semnat nimic ca-l iau pe propria raspundere acasa.I externare se mai specifica:"necesita supraveghere permanenta atat in administrarea medicamentatiei cat si a nevoilor cotidiene ,iar daca acestea nu sunt posibile se recomanda reinternarea.Noi in data de 18.09.2016, am sunat la sectia spitalului ca in jurul orei 17 ajungem cu bolnavul ,iar asistenta care era de servici ne-a zis sa nu mergem ca are dispozitie de la medic sa nu-l primeasca.Eram disperati ca de luni , din 19.09 2016 nu aveam medicamentepentru el.Am sunat din nou medicul care ne-a spus ca in starea in care este ea nu-l primeste.Intreb eu :cum l-a externat in starea in care era?
Acum doua zile ,in data de 12.12.2016 ,am mers la spital sa vorbesc cu medicul pentru a completa un referat medical pentru comisia de handicap ,iar dansa nu doreste sa-l completeze pe motiv ca nu e pacientul ei, sa merg la oricare specialist sa-l completeze. INTREB EU: Cum poate un alt medic care nu cunoaste bolnavul sa-l completeze avand in vedere ca acesta a fost internat de atata timp sub mana ei????Avem nevoie de acest referat pentru comisie ,dansii vor sa stie comportamentul sau pe perioada internarii deoarece se va pune interdictie.
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 17:28, 14 Decembrie 2016
Vorbiți cu directorul spitalului, și dacă nu are autoritatea să rezolve situația, faceți sesizare scrisă către colegiul medicilor.
Dacă considerați necesar, puteți trimite sesizare scrisă și la Ministerul Sănătății.
`
Referatul medical pentru comisia de handicap, poate fi întocmit și de către doctorul psihiatru din ambulator, sau orice alt medic psihiatru la cabinetul privat de policlinică(contra cost).
`
Referatul va fi formulat pe baza mai multor bilete de ieșire din spital, sau măcar ultimul bilet de ieșire pe care tocmai l-ați primit.
Ultima modificare: Miercuri, 14 Decembrie 2016
Dapix, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Internare nevoluntara-legea sanatatii mintale LoredanaP LoredanaP Buna ziua, Avem o persoana in familie care de aproximativ 3-4 luni da semne de depresie psihica. Mentionez ca a fost internata o data la spitalul Obregia sub ... (vezi toată discuția)
Bolnav psihic doichitahorescu doichitahorescu As dori sa aflu cum poate fi internata o ruda cu boala psihica dar cu discernamantul neafectat, care se opune internarii intr-un spital de boli nervoase. ... (vezi toată discuția)
Internare involuntara psihiatrie, tentativa de sinucidere invest12345 invest12345 Buna Ziua, O cunoștință a fost internată la psihiatrie pentru tentativa de sinucidere. În acest caz familia, are sau nu dreptul de a primi informații ... (vezi toată discuția)