avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2067 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Antecontract Prima casa
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Antecontract Prima casa

Buna ziua.Doresc sa achizitionez un apartament prin programul prima casa intr-un bloc nou in constructie. Problema este urmatoarea:constructorul mi-a spus ca blocul va fi finalizat in luna octombrie 2017 iar C.F. il va obtine in termen de aproximativ 4 luni de zile de la finalizare.Eu voi putea inainta dosarul pentru Prima casa doar dupa ce constructorul are C.F.. Acum constructorul cere ca in luna decembrie 2016 eu sa ii dau avansul de 5% si sa incheiem un antecontract in care sa mentionam ca restul de bani ii voi da sa zicem pana in luna decembrie 2018. Doresc sa aflu daca nu este prea devreme sa ii dau avansul avand in vedere ca apartamentul va fi finalizat peste aproape un an si daca este posibil un termen asa lung de la avans pana la achitarea restului din suma totala.
Cel mai recent răspuns: stei , utilizator 21:25, 20 Decembrie 2016
Buna seara,
Incheiati antecontractul la notar.
Termenul poate sa fie asa de lung, nu asta e problema, problema este daca acel constructor isi va respecta obligatiile.
Solicitati ca in antecontract sa fie stipulat si art. 1544 C.Civ. Arvuna confirmatorie
(1) Dacă, la momentul încheierii contractului, o parte dă celeilalte, cu titlu de arvună, o sumă de bani sau alte bunuri fungibile, în caz de executare arvuna trebuie imputată asupra prestaţiei datorate sau, după caz, restituită.
(2) Dacă partea care a dat arvuna nu execută obligaţia fără justificare, cealaltă parte poate declara rezoluţiunea contractului, reţinând arvuna. Atunci când neexecutarea provine de la partea care a primit arvuna, cealaltă parte poate declara rezoluţiunea contractului şi poate cere dublul acesteia.
(3) Creditorul obligaţiei neexecutate poate însă opta pentru executare sau pentru rezoluţiunea contractului şi repararea prejudiciului potrivit dreptului comun.
Acest articol va poate acoperi daca nu se respecta termenele.
Ok multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce înseamnă ,,declarația părților prin care se renunță la caracterul de arvună al tuturor sumelor de bani achitate cu titlul de avans''? Carolynn Carolynn Ce înseamnă declarația părților prin care se renunța la caracterul de arvună al tuturor sumelor de bani achitate cu titlul de avans (vezi toată discuția)
Nerestituire avans pentru auto second hand Matrix 1122 Matrix 1122 Buna ziua, Daca eu,persoana fizica am primit un avans tot de la o persoana fizica (transfer bancar) pentru masina de 2000 lei fara niciun act,fara niciun ... (vezi toată discuția)
Promisiune de vanzare, renuntare capacitate capacitate Buna ziua, Am incheiat o Promisiune de vanzare in septembrie 2013, data incheieri contranctului de vanzare- cumparare a imobilului este decembrie 2014.Care ... (vezi toată discuția)