Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Polițistul și bătrânica

Buna seara! Puteti sa-mi spuneti care ar fi incadrarea juridica in cazul in care o persoana se imbraca in politist, merge la o batranica acasa, bate cu pumnul in usa strigand clasicul "Politia deschide", batranica speriata da drumul la usa. Atunci persoana imbracata in politist ii prezinta batranei un asa-zis "mandat de perchezitie" si ii spune ca e politist si ca daca nu-i va remite banii din casa pe care ii are va incepe sa puna in executare mandatul de perchezitie. Batranica atunci, de frica si pentru a pune capat acestei vizite ii da pretinsului politist toti banii pe care ii are.
Buna seara,
Furt calificat art. 229 alin. 1 lit a coroborat cu art.258 uzurpare de calitati oficiale.
Av. Gabriel Klein Kiritescu a scris:n
nBuna seara,nFurt calificat art. 229 alin. 1 lit a coroborat cu art.258 uzurpare de calitati oficiale.n
nn

In cazul furtului, falsul politistul ar trebui sa ia bunurile din posesia sau detentia batranei fara consimtamantul acesteia, in scopul de a si-l insusi pe nedrept, operand atat o deposedare cat si o imposedare.
In cazul prezentat, batranica pierde proprietatea, posesia sau detentia bunurilor, ca urmare a manoperelor dolosive ale falsului politist, intai este indusa in eroare si apoi face actul de dispozitie cu caracter patrimonial care ii produce un prejudiciu, in concluzie este vorba de inselaciune.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce lege se aplică în cazul furtului la cântar din supermarket-uri? Numby Numby Buna ziua, Nu gasest in dreptul civil nici o lege privind produsele neambalate sau fara o cantitate fixa. De exemplu: Daca un individ este descoperit ca ... (vezi toată discuția)
Inselaciune stratanistu stratanistu impreuna cu concubina mea ,am detinut,in proprietate un apartament in cote de 1/2 fiecare . apartamentull-am vandut impreuna ,semnand actele la notar .am ... (vezi toată discuția)
Furt din uscator.... mami de ioana mami de ioana ce faci cand vecinul iti fura rufele din uscator si cand te duci sa ii spui(pt ca nu se intampla pt prima data) iti tranteste usa in nas si iti mai spune ca ... (vezi toată discuția)