avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 638 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Ce lege se aplică în cazul furtului la cântar din ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Ce lege se aplică în cazul furtului la cântar din supermarket-uri?

Buna ziua,

Nu gasest in dreptul civil nici o lege privind produsele neambalate sau fara o cantitate fixa.

De exemplu: Daca un individ este descoperit ca a cantarit un produs din sectiunea "Legume si fructe" a hypermarketului Auchan si a pus o eticheta cu un pret mai mic pe ea, acesta este descoperit de paza. Ce lege intra in vigoare ce ii da dreptul Magazinului sa actioneze impotriva acestuia?

Intra in discutia si faptul ca Vanzatorul nu informeaza folosirea corecta a mijloacelor de cantarire? Sau faptul ca Vanzatorul nu previne Cumparatorul cu privirea la sanctiunile unei astfel de fapte?

Daca Magazinului I se restituie banii pe care i-ar fi pierdut in urma nedescoperirii faptei, acesta inca mai are dreptul sa ceara o ancheta Penala impotriva infaptuitorilor? Daca da atunci care ar putea fi sanctiunile aplicate? Se intomeste Dosar Penal si se palteste o amenda sau se poate trimite la puscarie un astel de infaptuitor?

Daca exista o astfel de lege ca rog sa ma ajutati sa o identific. Majoritatea raspunusrilor pe care le-am pus ar trebui sa isi abia raspunsul in aceasta lege.

va multumesc!
Ultima modificare: Luni, 17 Decembrie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 06:31, 19 Decembrie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Codul Penal este legea aplicabila in speta dumneavoastra domnule. Fapta constituie, o tentativa la infractiunea de inselaciune prevazuta si pedepsita prin art. 244 Cod penal, fiind prevazuta o pedeapsa de la 6 luni la 3 ani inchisoare. Faptul ca ati acoperit prejudiciul nu impiedica posibilitatea tragerii la raspundere penala . Alin. 3 al aceluiasi articol prevede ca Impacarea inlatura raspunderea penala - asta daca intervine pana la primul termen de judecata....si daca reprezentantul societatii este de acord.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Eu aș spune că este furt. Înșelăciunea este cu totul altceva.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
@ilie1111:
La furt se ia un bun din posesia sau detentia altuia, fara consimtamantul acestuia, in scopul de a si-l insusi pe nedrept, operand astfel atat o deposedare, cat si o imposedare, la inselaciune, persoana vatamata pierde proprietatea, posesia sau detentia bunului prin transmiterea acestuia catre infractor in urma manoperelor dolosive efectuate de acesta, astfel, intai persoana vatamata este mai intai indusa in eroare, iar apoi efectueaza actul de dispozitie cu caracter patrimonial care ii produce un prejudiciu.
Acum revenind la discutia din acest topic, fapta poate fi incadrata la inselaciune, dar cred ca este dificil de a se proba intentia poate fi vorba si de o neatentie, depinde si de persoana celui care este surprins in aceasta ipostaza, daca este cunoscut cu antecedente in acest sens.
tentativa furt.
metoda prin care se realizeaza ceea ce scrie initiatorul e simpla si, practic, el cantareste 2 mere dar are in punga 4 = a furat doua mere. ( n-o sa scriu smecheria dar rezultatul este cel descris );

inselaciune era daca insela vanzatorul la cantarire;

da, chiar daca se face plata, se poate cere cercetarea dar pt ca prejudiciul e recuperat totul se poate opri chiar si inainte de sanctiuni ( depinde de mai multe aspecte ce se va dispune dar dif dintre cat e cantarit si cat e in punga nu poate fi prea mare );
Ultima modificare: Sâmbătă, 20 Decembrie 2014
ContSters327136, utilizator
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
@7up:
Daca un individ este descoperit ca a cantarit un produs din sectiunea "Legume si fructe" a hypermarketului Auchan si a pus o eticheta cu un pret mai mic pe ea, acesta este descoperit de paza.

Stimate domn, bunul nu este luat fara consimtamant, este luat prin manopere dolosive, vanzatorul este indus in eroare din cauza etichetei, crezand ca in punga se afla produsul conform acesteia, iar asta inseamna inselaciune, daca il baga in geaca si incerca sa treaca de casa, era furt, nu inteleg de ce nu sesizati diferenta, am si explicat mai sus.

Alte discuții în legătură

Plangere politie hypermarket anakarenina1 anakarenina1 Buna ziua, Fratele meu a fost la cumparaturi in auchan. pe langa altele a cumparat detergent, smochine si curmale toate vrac. Cand le-a cantarit la detergent ... (vezi toată discuția)
Furt 2 mere. grav! asdfghjkl asdfghjkl As dori o opinie. La iesirea din magazin cu autoservire (Kaufland) am fost oprit pt a fi recantarite 1 kg mere, iesind cu 300 gr. in plus. Eu le cantarisem ... (vezi toată discuția)
Am voie sa fotografiez preturile intr-un magazin? valentin0001 valentin0001 Buna seara, In aceasta seara am fost in penny market, am vrut sa fotografiez cateva preturi care erau expuse in magazinul respectiv. Dupa cateva momente ... (vezi toată discuția)