buna! as dori sa stiu daca exista vreo lege in care imi pot lua vreo amenda din cauza cainelui meu bezmetic (metis labrador cu viszla)care latra cam 2-3 ore pe zi (cand suntem plecati). am o vecina care ma tot ameninta ca va chema politia . mentionez ca stau la casa cu curte si cainele sta in curtea mea iar vecina sta imediat langa casa mea. cainele sta in casa intre orele de liniste 22-8 si ;doar cand sunt la lucru il tin in curte de frica sa nu distruga casa. va multumesc!
Este vorba despre casa la curte,pentru care legislatia in vigoare permite existenta de caini care sa asigure paza acesteia
Atat timp cat patrupedul se afla in incinta proprietatii dv,menirea si rolul acestuia este sa apere proprietatea,daca nu exista posibilitatea sa paraseasca limitele proprietatii,nu aveti de ce sa va faceti probleme
Eventual puteti sa discutati dv cu politistul responsabil teritorial,astfel incat sa il informati despre nemultumirile vecinului
Depinde unde anume pe glob e localizata casa dvs si respectiva vecina.
De exemplu in sectorul 2 din Bucuresti exista:
HCL Sector 2 nr 34/2014
Art. 3 (1) Persoanele fizice [...] au urmatoarele obligatii in domeniul protectiei animalelor si pasarilor:
a) sa ia toate masurile corespunzatoare in vederea eliminarii disconfortului fizic si/sau psihic creat colocatarilor sau vecinilor prin numarul, agresivitatea si/sau zgomotul produse de animale sau [...]
[...]
Art. 9 [...]
(4) Faptele descrise la art. 3 lit a), b), c), e), f) și g) constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la 100-500 lei persoane fizice [...]
De retinut ca nu sunt precizate intervale orare.
La fel exista si pt sectorul 1, probabil si pt celelalte, n-am cautat in detaliu.
Daca-mi este permis, se poate inchide cainele intr-un spatiu redus/delimitat (centrala, garaj, spalatorie sau spatiu special ingradit intr-o camera) si pe timpul cand lipsiti de acasa (cumnatul meu face asa).