avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 599 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Virament salarii pe card bancar
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Virament salarii pe card bancar

Buna ziua,
Am o intrebare!
Tocmai mi-a spus un coleg ca s-a decis la Curtea Constitutionala ca viramentul salariilor pe card nu este constitutionala.Aveti idee de asa ceva?
Stiti ceva despre acest lucru? Se interzice plata salariilor prin card bancar?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: ctynn , utilizator 18:40, 12 Martie 2010
Este optiunea dv. deacum ,nu mai este obligatoriu la aceeasi banca pt.totii angajatii,ci fiecare salariat poate opta cum vrea sa primeasca retributia salariala!
X-( .Unele banci o sa verse lacrimi amare :((
~ Conținut șters la cerere ~
Poate cineva sa ne dea mai multe detalii?
Am putea citi undeva un text la care ne raportam?

Multumesc anticipat!
Este vorba de OUG nr.149/2007,art.5-9 atacate de avocatul poporului ca fiid neconstitutionale si care a avut castig obtinand:

D.C.C. nr.859/2009 referitoare la excepţia de neconstituţionalitate a prevederilor art. 5-8 din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 149/2007 privind aprobarea unor măsuri în domeniul finanţelor publice
- suspendă pentru o perioadă de 45 zile prevederile art. 5-8 (termenul se împlineşte la 13 septembrie 2009) după care operează dispoziţiile art. 147 alin. (1) din Constituţie

Alexa...
Din discutiile purtate mai sus, sa inteleg ca pot solicita angajatorului ca salariul pe septembrie sa nu se vireze pe card?

Alte discuții în legătură

Plata pe card obligatorie?? images images Intrebarea mea: angajatorul poate obliga sau forta angajatul sa accepte plata salariului pe card? Daca angajatorul nu are dreptul sa faca acest lucru si ... (vezi toată discuția)
Salariu pe card 18bubu 18bubu buna ziua!la o firma privata angajatorul poate obliga in vreun fel angajatul sa-i plateasca salariul pe card?multumesc=D> (vezi toată discuția)
Plata salariu pe card goiaemil goiaemil buna ziua, Lucrez in invatamant si doresc sa aflu daca contabila din unitatea unde lucrez ma poate obliga sa primesc bani pe card eu dorind sa ii primesc bani ... (vezi toată discuția)