avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 603 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... salariu pe card
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

salariu pe card

buna ziua!la o firma privata angajatorul poate obliga in vreun fel angajatul sa-i plateasca salariul pe card?multumesc=D>
Cel mai recent răspuns: pppp1000 , utilizator 21:29, 1 Februarie 2010
nu
Buna ziua,
daca politica firmei presupune plata salariilor pe card, toti angajatii vor primi banii in acest mod. Daca vreun angajat doreste sa primeasca banii numerar, dintr-un motiv intemeiat, face o cerere si, cel mai probabil ii va primi asltfel.Nu putem vorbi aici de "obligatie", mai ales ca, putine companii mai platesc numerar.
~ Conținut șters la cerere ~
jurist Clement a scris:

In nici un caz nu poate !Ci chiar trebuie consimtit la o plata aleasa de angajat:
- prin plata pe Stat de plata sau pe card,vedeti Deciza Curtii Constitutionale -2009!
#-oX-(:rtfm::closedtopic:




=D>


:oops:


ce numar are!?
Curtea Constitutionala a admis, prin Decizia nr.859 din 16 iunie, exceptia de neconstitutionalitate a art. 5-8 din OUG 149/2007 referitoare la obligativitatea platii drepturilor salariale prin card.

Art. 5. - Ministerele, celelalte organe de specialitate ale administratiei publice centrale si locale, precum si institutiile publice din subordinea acestora, indiferent de sistemul de finantare, vor lua masurile necesare pentru plata drepturilor salariale ale personalului prin intermediul cardurilor.
Art. 6. -(1) Trecerea la plata drepturilor salariale prin intermediul cardurilor pentru institutiile publice cu sediile in municipii si orase, prevazute la art. 5, se va face pana la data de 31 martie 2008.
(2) Salariatii institutiilor publice cu sediile in mediul rural, prevazute la art. 5, beneficiaza, la cerere, de plata drepturilor salariale prin intermediul cardurilor.
Art. 7. -(1) Institutiile de credit prin care se efectueaza platile prevazute la art. 5 sunt selectate de ordonatorii de credite, in conditiile legii.
(2) Salariatii pot opta pentru plata pe card a salariilor prin intermediul altor institutii de credit decat cele selectate in conditiile alin. (1).
Art. 8. - Categoriile de institutii publice exceptate de la prevederile prezentei ordonante de urgenta sunt stabilite prin ordin al ministrului economiei si finantelor, la propunerea ordonatorilor principali de credite.

Alte discuții în legătură

Salariu cash utiliyator utiliyator As vrea sa mi fie platit salariul prin casieria unitatii institutiei publice in care lucrez nu prin card bancar ca pana acum caci doresc anularea cardului nu ... (vezi toată discuția)
Virament salarii pe card bancar Gabriela Negrut Gabriela Negrut Buna ziua, Am o intrebare! Tocmai mi-a spus un coleg ca s-a decis la Curtea Constitutionala ca viramentul salariilor pe card nu este constitutionala.Aveti ... (vezi toată discuția)
Plata pe card obligatorie?? images images Intrebarea mea: angajatorul poate obliga sau forta angajatul sa accepte plata salariului pe card? Daca angajatorul nu are dreptul sa faca acest lucru si ... (vezi toată discuția)