avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 805 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Plata pe card obligatorie??
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Plata pe card obligatorie??

Intrebarea mea: angajatorul poate obliga sau forta angajatul sa accepte plata salariului pe card?
Daca angajatorul nu are dreptul sa faca acest lucru si reprezinta un abuz, as dori sa stiu in care lege este mentionat ca ramane alegerea angajatului. Ma intereseaza legea, articolul, alineatul etc.
Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:42, 10 Mai 2013
Art.166 C.mun.
...
(2) Plata salariului se poate efectua prin virament intr-un cont bancar.
...

Asadar, angajatorul nu poate dispune efectuarea plăţii salariului prin card fără acordul salariatului.

Pentru sectorul bugetar, Curtea Constitutionala prin Decizia nr. 859/2009 referitoare la admiterea exceptiei de neconstitutionalitate a prevederilor art. 5-8 din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 149/2007 privind aprobarea unor masuri in domeniul finantelor publice a declarat neconstitutionale prevederile art. 5-8 din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 149/2007 care stabileau ca salariatii institutiilor publice cu sediul in municipii si orase au obligatia de a primi drepturile salariale prin intermediul cardurilor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salariu pe card 18bubu 18bubu buna ziua!la o firma privata angajatorul poate obliga in vreun fel angajatul sa-i plateasca salariul pe card?multumesc=D> (vezi toată discuția)
Virament salarii pe card bancar Gabriela Negrut Gabriela Negrut Buna ziua, Am o intrebare! Tocmai mi-a spus un coleg ca s-a decis la Curtea Constitutionala ca viramentul salariilor pe card nu este constitutionala.Aveti ... (vezi toată discuția)
Plata salariu pe card goiaemil goiaemil buna ziua, Lucrez in invatamant si doresc sa aflu daca contabila din unitatea unde lucrez ma poate obliga sa primesc bani pe card eu dorind sa ii primesc bani ... (vezi toată discuția)