avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 782 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Creanta prescrisa sau .....nu!
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Creanta prescrisa sau .....nu!

Buna ziua! Sunt titulara unui Cabinet medical de medicina de familie si in data de 06.10.2016 ,am fost instiintata sa ma pregatesc pentru control fiscal , ceea ce mi s-a parut nelalocul lui a fost faptul ca mi-au cerut sa aduc si actele contabile pe anul 2010 , eu stiind ca anul 2010 este prescris conform art 110 din noul cod fiscal (Legea 207/2015) , ceea ce am si obiectat la discutiile preliminarii raportului fiscal ,netinand cont de obiectia mea si invocand in raportul final ca pentru anul 2010 se aplica art. 91 din vechiul cod fiscal ( OG 92/2003 ).va rog sa ma lamuriti daca inspectorii au procedat corect in aplicarea legii fiscale .Un alt aspect rezultat in urma controlului este eliminarea cheltuielii cu soferul angajat la cabinet cu norma de 8 ore, pe motiv ca soferul este administrator la o firma ( dar nu are contract de munca decat la CMI) si ca programul cabinetului este de 7 ore, chiar daca eu le-am motivat ca CMI-ul ca angajator a platit impozit pe venit si CASS la salariu ,ei cu ocazia asta ajungand la o dubla impunere. Va multumesc !

Alte discuții în legătură

Prescriptie sau nu! katap katap Buna ziua! Sunt titulara unui Cabinet medical de medicina de familie si in data de 06.10.2016 ,am fost instiintata sa ma pregatesc pentru control fiscal , ... (vezi toată discuția)
Vechiul sau noul cod de procedură fiscală? salis salis Am avut control fiscal inceput in luna a X-a 2016 si mi-au cerut pt. control actele fiscale pentru anii 2010-2015, eu stiam ca anul 2010 este prescris conform ... (vezi toată discuția)
Ilegalitate sau nu! katap katap Am un Cabinet de medicina de familie ,iar de o saptamana am control fiscal . Cei doi inspectori mi au dat jos bonurile fiscale cu carburant insotite de ... (vezi toată discuția)