avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 157 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Darea in plata si cesiunea de creanta
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Darea in plata si cesiunea de creanta

Pe rolul instantei se afla actiunea prin care am solicitat darea in plata a unui imobil care face obiectul unui contract de credit incheiat de familia mea cu BCR. Executarea silita dispusa anterior este momentan suspendata (imobilul nu a fost inca valorificat). Am avut un termen in noiembrie, dispunandu se amanarea pana la un nou termen, respectiv 10 ian 2017 pe motiv de lipsa a motivarii Curtii Constitutionale. Ieri am fost notificati ca BCR a cesionat in 16.12.2016 creanta provenind din contractul nostru de credit, unei firme din Irlanda (reprezentata de un SRL din Romania infiintat in iulie 2016). In ce masura este afectata actiunea mea din instanta prin care am solicitat admiterea darii in plata? Este un subterfugiu al bancii? Ar trebui sa contest cedarea creantei de catre BCR? Oare legea 77/2016 opereaza doar in relatia cu banca si folosesc asta ca sa se evite aplicarea legii 77? Ce ma sfatuiti sa fac?
Cel mai recent răspuns: capucino , utilizator 22:59, 28 Decembrie 2016
Este si mai bine pt dvs. Un motiv in plus de reusita. Vedeti Decizia 9/2016 a ICCJ . BAFTA!!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legea 77/2016 privind darea in plata a bunurilor imobiliare bullnyk bullnyk Buna ziua, Am un credit imobiliar pe care nu l-am mai putut plati , drept pentru care banca a predat creditul unui executor care mi-a scos apartamentul la ... (vezi toată discuția)
Darea in plata pentru cei executati deja AlinaCjN AlinaCjN Buna ziua, referitor la modificarile provenite din legea darii in plata, care este procedura de urmat pentru cei care au fost deja executati silit (acum 3 ... (vezi toată discuția)
Dare in plata Antoni72 Antoni72 am fost executat de catre banca (executor) si vreau sa situ daca noua lege 77/2016 ma ajuta sa scap de datoriile restante. Mentionez ca m-i sa pus poprire pe ... (vezi toată discuția)