avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 609 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită legea 77/2016 privind darea in plata a bunurilor ...
Discuție deschisă în Executare silită

legea 77/2016 privind darea in plata a bunurilor imobiliare

Buna ziua,
Am un credit imobiliar pe care nu l-am mai putut plati , drept pentru care banca a predat creditul unui executor care mi-a scos apartamentul la licitatie. In 2015 licitatia a fost castigata de o persoana si am fost nevoit sa predau imobilul dar am ramas cu o datorie mare din diferenta creditului initial si suma de vanzare a imobilului, pentru care mi s-a pus poprire pe salariu. In 2016 a intrat in vigoare legea 77/2016 si am trimis cerere de dare in plata catre executor pentru a scapa de aceasta datorie. Am primis acest raspuns nefavorabil: “ legea 77/2016 a intervenit ulterior incheierii contractului dumneavoastra de credit, ca atare nu poate fi aplicabila raportului juridic izvorat din acesta. ….art 11 din lege precizeaza ca “prezenta lege se aplica contractelor de credit aflate in derulare la momentul intrarii sale in vigoare, cat si contractelor incheiate dupa aceasta data”. Prin urmare, avand in vedere data intrarii in vigoare a acestui act dar si data incheierii contractului dumneavoastra de credit, a declararii exigibilitatii acestuia si ulterior data cesiunii creantei izvorate din acest contract(2015) va comunicam faptul ca nu putem raspunde favorabil solicitarii dumneavoastra privind notificarea de dare in plata”.
Pot ataca in instanta aceasta decizie? Mai pot beneficia de aceasta lege ca sa scap de datorie sau are dreptate executorul si nu mai pot face nimic?
Va multumesc anticipat
Ultima modificare: Marți, 2 August 2016
bullnyk, utilizator
Cel mai recent răspuns: bullnyk , utilizator 13:01, 3 August 2016
dvs puteti intreprinde demersuri pentru stergerea datoriei, nu mai aveti ce sa dati in plata.
pai cum ar trebui sa procedez acum, in cazul prezentat mai sus?
Ultima modificare: Marți, 2 August 2016
bullnyk, utilizator
sa notificati banca dar nu inauntrul legii darii in plata ca nu se aplica in cazul dvs , si sa semnati cu acordul ei o stingere/iertare de datorie. Caz dificil spre imposibil dar ...incercati.
banca mai are treaba cu mine din moment ce a predat creditul executorului? daca e sa incerc stingerea datoriei cu executorul cred ca sigur e imposibil:(
Stingerea datoriei trebuie sa o faceti cu creditorul in primul rand, executorul actioneaza in numele creditorului.

Alte discuții în legătură

Buna ziua! darea in plata se poate realiza doar daca mai exista ... anila_anilatac anila_anilatac Buna ziua! Darea in plata se poate realiza doar daca mai exista imobilul. Dar daca imobilul a fost vandut cu acordul bancii, restul de credit ramas cum se ... (vezi toată discuția)
Darea in plata pentru cei executati deja AlinaCjN AlinaCjN Buna ziua, referitor la modificarile provenite din legea darii in plata, care este procedura de urmat pentru cei care au fost deja executati silit (acum 3 ... (vezi toată discuția)
Darea in plata si cesiunea de creanta nicoletasofiaradu nicoletasofiaradu Pe rolul instantei se afla actiunea prin care am solicitat darea in plata a unui imobil care face obiectul unui contract de credit incheiat de familia mea cu ... (vezi toată discuția)