avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 411 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Act Aditional
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Act Aditional

Buna ziua .
Lucrez si eu la o anume firma , care mi-au facut un act aditional pe care l-am si semnat (totul era bine si frumos atunci) care zice :
- sa participe la cursul de "operator masini unelete cu comanda numerita " organizat de sc etc
- sa obtina certificatul de absolivre ( nu mi-au dat nimic desi sa terminat cursul acela 3 de 3 luni ) , in caz contrar urmand sa achite contravaloarea cursului plus cea a cheltuielilor ocazionate de formarea profesionala pe durata cursului, in cuantum de 4000 rom.
-sa lucreze la S.C etc timp de 3 ani de la terminarea cursului achitandu-se de sarcinile primite conform contractului de munca .
In acceasta perioada angajatul nu va putea avea initiativa incetarii contractului de munca .
In cazul in care angajatul nu respecta obligatia asumata conform mai sus , respectiv paraseste din propia initiativa , se obliga sa plateasca societatii sc etc suma de 9.450 ron, reprezentant valoarea formarii profesionale si cheltuielile ocazionate de formarea si perfectionarea profesionala, proportional cu perioada nelucrata din perioada de 3 ani stabilita conform prezentului act aditional .
Prezeentul act aditional face parte integranta din contractul individual de munca nr 4724/8.09.2016 si intra in vigoare de la data semnarii .

Va rog cine are rabdare sa citeasca ....am scris exact ce scrie in actul aditional . Trebuie sa spun ca eu nu am primit nici o diploma sau etc . Ceva de genul instruire la locul de munca pana acum . Azi le-am zis ca nu mai vreau sa merg , nu s-au tinut de cuvant ca imi vor creste salariul , si mi-am gasit ceva mai bun .
Voci din firma spun ca nu au ce sa-mi faca ....e doar o sperietura sa ne tina acolo pe cei noi . Va rog , please help . Au dreptul sa-mi ceara 9000 ron , chiar daca nu mi-au dat nici o diplomna, absolut nimic ....??
Ultima modificare: Marți, 3 Ianuarie 2017
Vladutwow, utilizator
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 14:13, 3 Ianuarie 2017
Cursul a fost organizat cu o firma externa sau de catre firma care v-a trimis la specializare?
In actul aditional sau in alte acte exista specificat ca dupa absolvirea cursului se va majora salariul?
Diploma de absolvire era eliberata in urma promovarii unui examen sau numai ca urmare a participarii la curs?

Din cuprinsul actului aditional se intelege ca veti plati perfectionarea daca veti inceta c.i.m. din proprie initiativa.
Daca ati semnat contractu si v-ati obligat sa prestati activitate pentru firma 3 ani, sub sanctiunea rambursarii taxelor de scolarizare, atunci trebuie respectat contractul ... cum se spune "contractul este legea partilor"
Ultima modificare: Marți, 3 Ianuarie 2017
Saroma Saroma, Consilier juridic
Exact asta mi-a spus cineva de la firma , nu au ce sa-mi faca pentru ca nu sunt "cursuri oficiale" facute de o firma externa specializate pe asa ceva . In firma , firma angajatoare ma invatat sa fac anumite lucruri ( mecanica ) ca la scoala . Instruire la locul de munca cum ar veni...ce se face oriunde zic eu.
Nu scrie nicaieri ca se va majora salariul .
Diploma de absolvire cica urma sa vina dupa aceste 2,3 luni ce le-am facut , sa invatam sa prindem un surub :)) si inca 4 luni de ucenicie la o masina alaturi de un om mai vechi,urmand sa ne dea ceva act de calificare . Eu am stat 3 luni , azi le-am spus ca nu mai merg .
Pentru a fi considerate cursuri de perfectionare sau specializare trebuie sa existe un program de curs, un suport de curs teoretic.

In primul rand firma trebuie sa fie autorizata si sa aiba in codul CAEN activitatea de pregatire si perfectionare iar cei care au predat cursul sa fie formatori de pregatire.

Cursurile au fost doar practice sau ati avut si cursuri teoretice?

Daca firma nu este autorizata iar cei care au sustinut cursul nu sunt autorizati atunci nu pot fi considerate cursuri de specializare si pregatire ci cel mult cursuri de instruire.
Incep sa prind curaj :D Au fost cursuri teoretice si practice .

Cursurile au fost tinute de ANGAJATI NORMALI DIN FIRMA , care pe urma si ei si-au dat demisia =D> ( le-au taiat din salariu) anajagati absolut nomali la firma , unul din ei avea vechime vreo 5 luni :)) .

Sa inteleg ca nu prea au ce-mi face daca nu e nimic oficial , nu ? eu asa stiam...dar am zis sa va intreb totusi ca sa stau linistit . Nu fost nici o firma specializata , pur si simplu simpli angajati care ne aratau cum sta treaba .

Apropo . putin off topic , Un coleg , care si el era cu mine , amand2 acelasi contract . A plecat de vreo 3 saptamani,1 luna. doar a anuntat ca nu mai vine , si nu a patit nimic . Nici o instiintare , absolut nimic . Probabil de-aia ca nu au ce sa faca , doar asa sa ne sperie , sa ramanem .
Ultima modificare: Marți, 3 Ianuarie 2017
Vladutwow, utilizator

Alte discuții în legătură

Demisie in cazul contractului aditional de formare profesionala Yonut321 Yonut321 Buna ziua, anul trecut(2011) in noiembrie m-am angajat la o firma ca lacatus mecanic eu avand diploma de operator calculator am incheiat cu firma un contract ... (vezi toată discuția)
Formare profesionala? suciu_diana suciu_diana Buna ziua, se poate considera ca este formare profesionala si deci sa fie angajatul obligat sa semneze act cu clauza de a nu parasi firma pe o anumita ... (vezi toată discuția)
Cursuri calificare Daniela2172 Daniela2172 Buna Ziua, ma poate ajuta si pe mine cineva cu o lamurire referitor la cursurile de calificare ce pot fi facute in cadrul unei intreprinderi si sunt valabile ... (vezi toată discuția)