avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 293 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... Drept de autor/licenta articole Marvel
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

Drept de autor/licenta articole Marvel

Buna ziua.

Vreau sa aflu daca am dreputul de a comercializa produse pe teritoriul Romaniei, in special stickere autocolante de perete, cu personaje Marvel precum Spider-Man,Captain America sau din DC Comics Batman,Green Arrow etc. Aceste le achizitionez din China , prin platforma Alibaba.

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: tgeorgescu , utilizator 20:07, 15 Ianuarie 2017
Daca marcile (denumirile) despre care faceti vorbire sunt protejate, trebuie sa obtineti o licenta de utilizare a marcii (exclusiva sau neexclusiva) de la detinatorul marcii. contrar, va faceti vinovat de contrafacere, comercializarea si utilizarea de marfuri contrafacute, si altele asemenea.

Daca nu sunt protejate (lucru de care ma indoiesc), le puteti comercializa fara probleme.

Despre protectia marcilor respective, puteti sa va informati la OSIM (Oficiul de Stat pentru Inventii si Marci). informatiile sunt publice, dar contra cost.

Legislatia aplicabila se refera in principal la Legea 84/98.
Trebuie sa plecati de la premiza ca orice text si orice imagine au drepturi de autor (care trebuiesc platite) pana la proba contrarie.
Multumesc.

Dar in cazul in care vreau sa import si sa comercializez produse Code Geass (este un anime) pe teritoriul Romaniei, si aceasta marca NU este inregistrata in Romania de companiile care detin licenta ? In acest caz se pot comercializa ?
Nu stiu daca ati inteles: intre marca inregistrata si drepturi de autor este o deosebire. Faptul ca nu este inregistrata o marca nu inseamna ca desenele ar fi intrat in domeniul public.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturi proprietate intelectuala SlimBg SlimBg Buna ziua. Am cateva intrebari care graviteaza in jurul aceluiasi subiect, si le voi nota cu 1,2,3. Trademark-ul este aplicat international sau pentru ... (vezi toată discuția)
Pokemon go, produse personalizate TinnedKitten TinnedKitten Avand in vedere toata nebunia creata in jurul subiectului Pokemon Go, am o nelamurire: este corecta dpdv legal comercializarea produselor personalizate cu ... (vezi toată discuția)
Decădere din drepturi andreipitesteanu andreipitesteanu În urmă cu ceva timp am inventat un personaj de desen animat. Am fost sfătuit să-l înregistrez la OSIM ca desen sau model industrial. Singura problemă ar ... (vezi toată discuția)