avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 701 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Deranjare prin telefon
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Deranjare prin telefon

Buna ziua!
Primesc apeluri telefonice cu numar ascuns in special noaptea. Am intrebat furnizorul de telefonie despre aceste apeluri si imi spune ca nu ma poate ajuta sa descopar cine este persoana, care ma suna noaptea. Cu toate ca am abonament, am relatat si ora exacta cand am fost apelata, imi spune ca nu ma poate ajuta. Ce ma sfatuiti?
Cel mai recent răspuns: CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA" , Avocat 09:55, 8 Septembrie 2009
Sfatul meu este sa cereti incetarea abonamentului cu respectiva companie de telefonie mobila, atata vreme cat nu va pot fi de ajutor sau, daca este posibil, sa va aprobe schimbarea numarului de telefon. Daca nu merge nici nici asa, adresati-va politiei su cereti punerea sub urmarire a tel. Nu am inteles daca va si ameneinta sau doar va stresseaza.
Doar ma streseaza deocamdata, iar abonamentul e pe persoana juridica, un pachet de zeci de numere. Se poate pune sub urmarire doar un singur numar din acest pachet? Multumesc.
Teoretic , ar trebui sa fie posibil acest lucru. Avem art. 91 indice 1 din Codul de procedura penala , articol ce reglementeaza interceptarile si inregistrarile audio care sunt efectuate de procuror , cu acordul judecatorului , la cererea partii vatamate. incercati si asa. Succes.
Va sfatuiesc cel putin pentru o perioada de timp fie sa inchideti telefonul noaptea, fie sa il dati pe silent, pana cand va treziti...
O sa se plictiseasca intr-un final persoana care va deranjeaza si va inceta cu telefoanele noaptea!
Daca nr. de telefon este pe numele unei persoane juridice si vi s-a spus/furnizat numele acesteia puteti sesiza conducerea societatii cu privire la aceasta problema, rugandu-i sa va ajute "sa scapati de stres"!
Daca nu vi s-a spus numele, apelati la Politie ca sa il aflati...
Corect sfatul d-nei Cermak...Dar mai avem si legi, respectiv art. 91 indice 1 din Codul de procedura penala. Acest articol reglementeaza interceptarile si inregistrarile audio care sunt efectuate la solicitarea unui procuror , cu acordul judecatorului , la cererea partii vatamate.
Mult succes!

Alte discuții în legătură

Inregistrarile audio (facute fara acordul persoanelor inregistrate) sunt valabile in instanta? nicoleta1975 nicoleta1975 Inregistrarile audio (facute fara acordul persoanelor inregistrate) sunt valabile in instanta? (vezi toată discuția)
Probatoriu inregistrare audio cu telefon cyan cyan intuind ca una din persoanele implicate intr-un accident auto va depune o declaratie mincinoasa a fost inregistrata cu telefonul ,bineinteles fara acordul ei. ... (vezi toată discuția)
S.r.i bodoga bodoga interceptarile telefonice sunt probe la dosar (vezi toată discuția)