avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 702 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... retinerea permisului
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

retinerea permisului

Buna ziua! Pe 12.12.2016 permisul de conducere mi a fost retinut din cauza alcoolului 0.48 mg/l am fost la IML si dosarul a fost trimis la parchet. Cat poate dura solutionarea lui si ce pot sa patesc? Astept cu nerabdare un raspuns. Multumesc.
Art. 336
Conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe
(1) Conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană care, la momentul prelevării mostrelor biologice, are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge se pedepseşte cu închisoare de la unu la 5 ani sau cu amendă.

Cel mai probabil, in situatia in care ati avut o imbibatie alcoolica peste 0,80 g/l alcool pur in sange vi se va intocmi un dosar penal. O sa fiti chemata la politie pentru a da o declaratie.
In situatia in care dosarul va ajunge la instanta, recomandat ar fi sa va angajati un avocat pentru a efectua toate demersurile necesare in vederea obtinerii unei pedepse cat mai usoare.

Daca veti prezenta , in urma examinarii probelor de sange prelevate, o imbibatie alcoolica de peste 0,80 g / l , va fi formata o cauza penala, in vederea efectuarii actelor de cercetare penala.

Este foarte importanta valoarea alcoolemiei in sange.


In ipoteza in care veti fi trimisa in judecata, instanta de judecata poate dispune amanarea aplicarii pedepsei, in conformitate cu articolul 83 din Codul penal.


Chiar daca este dispusa amenda penala , se poate dispune amanarea aplicarii acesteia.


In cazul articolului 336 din Codul penal ,instanta de judecata a prevazut sanctiuni alternative, in speta inchiosarea si amenda penala.


Amanarea aplicarii pedepsei nu reprezinta o forma de condamnare, asadar, nu rezulta interdictii si decaderi ce decurg dintr-o condamnare.


Forma de individualizare este precizata in cazierul judiciar, insa dupa doi ani de la ramanerea definitiva a hotararii mentiunea este radiata.


In sarcina condamnatului se instituie , pe termenul de supraveghere, anumite obligatii de realizat , cat si masuri de supraveghere.


Instanta de judecata ii pune in vedere condamntului ca nerespectarea masurilor de supraveghere ori a obligatiilor instituie atrage revocarea amanarea aplicarii pedepsei.


Permisul de conducere nu este anulat.( se dispune, insa, suspendarea drepului de a conduce pe drumurile publice vreme de 90 de zile ).


Succes.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Aseară am condus mașina 30 metri cu o alcolemie de 0.66 in ... Ionut2345 Ionut2345 Aseară am condus mașina 30 metri cu o alcolemie de 0.66 in aerul expirat . Ulterior am fost dus la UPU pentru analize, nu au fost anumite evenimente, avarii ... (vezi toată discuția)
Alcoolemie Aliz21 Aliz21 Bună ziua Alcoolul în aer 0.77 am înțeles ca în sânge va fi dublu..??!! Caz penal... Amenda penala... La ce sa ma aștept? (vezi toată discuția)
Permis retinut Catalin1996 Catalin1996 Buna ziua. Vin si eu cu niste intrebari si nelamuriri. Pe data de 24.04.2016 am fost oprit de catre un echipaj de politie in jurul orei 02.20 si mi s-a pus ... (vezi toată discuția)