avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 346 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Aseară am condus mașina 30 metri cu o alcolemie de ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Aseară am condus mașina 30 metri cu o alcolemie de 0.66 in ...

Aseară am condus mașina 30 metri cu o alcolemie de 0.66 in aerul expirat . Ulterior am fost dus la UPU pentru analize, nu au fost anumite evenimente, avarii sau victime ... nu am nici alte abateri . Ce se poate întâmpla ? Mulțumesc
Buna ziua

Raspunsul e f. simplu.
Deoarece alcoolemia in sange va iesi in jur de dublul celei din aerul expirat, veti fi cercetat penaal pt:

Art.336 Cod penal:
(1) Conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană care, la momentul prelevării mostrelor biologice, are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge se pedepseşte cu închisoare de la unu la 5 ani sau cu amendă.

Individualizarea pedepsei se face in functie de circumstantele reale si personale. Daca nu sunteti recidivist, cea mai aspră pedeapsa in cazul in care veti fi trimis in judecata si gasit vinovat, este inchisoarea cu suspendarea executarii sub supraveghere si o pedeapsa complementara sa nu conduceti in termenul de supraveghere. O solutie favorabila pentru dvs este amanarea aplicarii pedepsei, care nu reprezinta o hotarare de condamnare si in urma careia vi se restituie permisul, in conditiile in care instanta nu dispune obligatia sa nu conduceti in termenul de supraveghere.
Pentru o aparare eficenta si o solutie cat mai favorabila, angajati-va avocat specializat in astfel de cauze si stabiliti impreuna strategia apararii.
Dar nu poate scapa doar cu amenda ? Nu au fost evenimente și nici victime și cum ar putea fi amânată aplicarea pedepsei ?
Ultima modificare: Duminică, 8 Mai 2022
Ionut2345, utilizator
Se poate, dar amenda este una penală si presupune condamnarea iar permisul se anuleaza.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Alcoolemie Aliz21 Aliz21 Bună ziua Alcoolul în aer 0.77 am înțeles ca în sânge va fi dublu..??!! Caz penal... Amenda penala... La ce sa ma aștept? (vezi toată discuția)
Alcoolemie 0.46 in aer arbcreativinstruments arbcreativinstruments Fratele meu a fost prins la volan cu alcolemie de 0.46 in aer si l-au dus sa-i ia sange la spital.Ce se poate intampla mai departe?Cu permisul ce se ... (vezi toată discuția)
Am fost prins baut la volan Constantinion Constantinion Buna ziu asearâ am fost prins la volan baut Și la etilotest mia eșit 0.69 alcol mia luat sânge și aștept rezultatu am permis de zece ani lam avut decat o ... (vezi toată discuția)