Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Anexa construită pe alta proprietate

Buna Ziua,întrebarea mea este:am o anexa construită din anul 1972, pe proprietatea vecinului!mentionez ca autorizația este pe numele meu!vecinul ma amenință ca imi demolează construcția pentru ca este pe terenul sau!are acest drept?
Cel mai recent răspuns: aurah , utilizator 23:11, 10 Ianuarie 2017
Buna seara,

Atata timp cat constructia se afla pe terenul vecinului, va trebui cumva sa reglementati situatia cu vecinul, preferabil amiabil. Din moment ce ati primit autorizatie de construire inseamna ca ati avut acordul vecinului la realizarea constructiei.

Totodata, faptul ca a trecut atat de mult timp si vecinul nu a facut demersuri mai devreme, inseamna ca a fost cumva de acord. Dupa trecerea unui termen mai mare de 30 de ani, puteti invoca uzucaparea unui drept de superficie asupra terenului.

Situatia este destul de complicata si ar fi bine sa va adresati unui avocat care in urma studierii continutului autorizatiei de construire si a extraselor de carte funciare va poate spune mai concret ce este de facut.
Multumesc tare mult!dar in cazul in care nu se ajunge la o intelegere amiabila,(pt ca cere un pret enorm pe terenul unde este asezata constructia), are dreptul sa imi demoleze?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Construcție pe alta proprietate aurah aurah Buna Ziua,întrebarea mea este:am o anexa construită din anul 1972, pe proprietatea vecinului!mentionez ca autorizația este pe numele meu!vecinul ma ... (vezi toată discuția)
Daca am autorizație de construcție se poate demola construcția de către terțe persoane aurah aurah Buna Ziua,întrebarea mea este:am o anexa construită din anul 1972, pe proprietatea vecinului!mentionez ca autorizația este pe numele meu!vecinul ma ... (vezi toată discuția)
Teren si constructie, 2 proprietari milupa13 milupa13 Buna ziua, Detin o casa in constructii si un teren,toate pe numele meu vanzare cumparare,toate actele in ordine, doar ca atunci cand am inceput constructia ... (vezi toată discuția)