avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Insotitor persoana handicap
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Insotitor persoana handicap

Buna ziua, mama mea are handicap grav cu insotitor. Eu lucrez. Ma pot angaja cu al 2lea loc de munca la primarie ca insotitor? Sau fiica mea este eleva in clasa a 12a se poate angaja ea? Care sunt posibilitatile? Multumesc! Weekend placut tuturor!
Cel mai recent răspuns: marian1268 , utilizator 08:59, 17 Ianuarie 2017
Însoțitorul după cum e și denumirea, trebuie să stea non-stop să îngrijească bolnavul.
Dumneavoastra va puteti angaja dar numai cu conditia sa nu depasiti 12 ore/ zi, 8 ore la primul job si inca 4 asistent personal.... ..asta cu conditia ca si primaria sa fie de acord.....in cazul de fata, daca fata are peste 18 ani se poate angaja, dar contractul de munca trebuie sa fie facut in asa fel incat sa acopere cele 8 ore/ zi ( de ex. 2 ore dimineata pana pleaca la liceu si apoi 6 cand se intoarce.....asta cu aceeasi conditie ca primaria sa fie de acord.....sau cel mai simplu ia mama dumneavoastra indemnizatia de insotitor, este aceeasi suma de bani dar fara angajare....
multumesc! o zi buna!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract insotitor persoana cu handicap? Luu Luu Buna ziua. De mai mult de un an de zile am grija de tatal meu care are o boala ce a degenerat in paralizie totala. Incepand cu luna aceasta, va fi trecut ca ... (vezi toată discuția)
Asistenta sociala adult LucianRO LucianRO Deci,sora mea,are 19 ani,a absolvit liceu+bacalaureat si este la facultate Am o matusa.in varsta de 75 ani,cu grave deficiente de vedere(un ochi este ... (vezi toată discuția)
Reancredintare minor gelu_cr gelu_cr Buna ziua. As dori sa intreb un specialist daca as putea cere reincredintare minor in urmatoarea situatie. Din luna noiembrie 2010 sunt divortat de fosta ... (vezi toată discuția)