avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 750 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... SSM
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

SSM

Buna ziua,

Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea situatie. In legea 319/2006 privind securitatea si sanatatea in munca avem urmatoarele mentiuni in capitolul :"Infractiuni":

"Neluarea vreuneia dintre masurile legale de securitate si sanatate in munca de catre persoana care avea indatorirea de a lua aceste masuri, daca se creeaza un pericol grav si iminent de producere a unui accident de munca sau de imbolnavire profesionala, constituie infractiune si se pedepseste cu inchisoare de la un an la 2 ani sau cu amenda.

Art. 38. - (1) Nerespectarea de catre orice persoana a obligatiilor si a masurilor stabilite cu privire la securitatea si sanatatea in munca, daca prin aceasta se creeaza un pericol grav si iminent de producere a unui accident de munca sau de imbolnavire profesionala, constituie infractiune si se pedepseste cu inchisoare de la un an la 2 ani sau cu amenda. "

Va rog sa ma ajutati prin a-mi transmite cine este persoana (fizica/juridical) amendata sau dupa caz, persoana arestata.


Multumesc,
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 16:56, 13 Ianuarie 2017
Prin Legea nr.187/ 24.12.2012 art.183 de pnere in aplicare a Legii nr. 286/ 2009 Cod penal se abroga ar.37, art.38 si art.42 al.(3). Sunt aplicabile art.349 si art.350 din NCP.
Infractiunea savarsita de catre o persoana fizica (cetatean) este vizata de catre articolele din codul penal. Articolele nu se refera la persoane juridice/ firme.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Serviciu intern de prevenire lucratordesemnat lucratordesemnat Trebuie sa explic managerului strain al socitatii care sunt consecintele lipsei serviciului intern de prevenire in conditiile in care avem mai mult de 250 de ... (vezi toată discuția)
Accident de muncă Taniax Taniax Bună ziua,dacă angajatorul nu declară un accident de muncă ce risca?Avand 5 accidente in m.ai putin de 3 ani,un deces si 2 grave .Dacă imi puteți scrie ... (vezi toată discuția)
Fisa de medicina muncii NICOLETA CRAINICEANU NICOLETA CRAINICEANU buna ziua, va rog sa-mi transmiteti care este sanctiunea ( daca exista) pentru neefectuarea periodica a fisei de medicina muncii si daca ea constituie ... (vezi toată discuția)