avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 627 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vanzare drepturi succesorale daca persoana e in viata
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vanzare drepturi succesorale daca persoana e in viata

Se da situatia urmatoare:

Persoana "X" a avut un tata "T". Mama lui "T" (bunica lui "X") este in viata. Sa-i zicem "B".

X e singurul mostenitor al lui T. T a fost singurul copil al lui B.

B, desi in viata, este intr-o stare foarte proasta, nu mai este de multi ani in deplinatatea facultatilor mintale. De B are grija "V", o persoana terta, fara legaturi de rudenie cu cei de mai sus, de care si B a avut grija cand V era un copil abandonat.

Cand V a gasit-o pe B singura in spital, nu a putut-o scoate s-o ia in grija decat pe semnatura lui X, care este singurul mostenitor pe linie succesorala al lui B.

De precizat ca X nu si-a cunoscut niciodata tatal si bunica, pana aproape de 40 de ani. Si desi bunica lui e practic o straina, s-a deplasat in alt oras si a platit imputerniciri pentru ca V sa poata reprezenta legal interesul lui B.

X vrea sa vanda catre V toate drepturile succesorale, nu numai ca V sa poata avea grija legal de B, ci si dreptul la apartamentul si locurile de veci detinute de B. Poate avea loc aceasta vanzare de drepturi cat "B" este inca in viata?

Persoana X sunt eu. T a fost tatal meu, B este bunica mea, pe care nu ii vazusem intreaga viata. Doamna V si cu B locuiesc intr-un oras mort, apartamentul respectiv are datorii care se ridica la cel putin jumatate din valoarea sa de piata.
Adica vreau sa fie clar ca nu urmaresc sa ma imbogatesc, ci doar sa las in grija lui V toate aspectele legale dupa aceasta vanzare si sa nu ma mai deplasez in alt oras pt aceste lucruri, pt ca nu imi permit si consider ca am facut destule sacrificii in acest sens fara sa cer nimic in schimb.

Va multumesc anticipat pentru sfaturi!
Ultima modificare: Marți, 17 Ianuarie 2017
christianstk, utilizator

Alte discuții în legătură

Bunurile proprii dobandite prin mostenire pot fi lasate la randul lor prin testament? medeea77 medeea77 Buna ziua! Ma confrunt cu urmatoarea situatie juridica: Bunicul meu (91 de ani) a mostenit anumite bunuri in urma cu 6 luni, in acest sens existand un ... (vezi toată discuția)
Contract vanzare cumparare casa CONSULTING TRADUCERI JURIDICE 0735643109 CONSULTING TRADUCERI JURIDICE 0735643109 o pers in varsta de 80 ani doreste sa imi lase un apartament dar are mostenitori (surori) stiu ca singurul act care nu poate fi atacat de catre mostenitori ... (vezi toată discuția)
Vreau să cumpăr cota bunicii dintr-un apartament pe care îl deține împreună cu tata. ea are 85 de ani și e în deplinătatea facultăților mintale, e obligatoriu certificatul inml? Nan Bogdan Nan Bogdan Buna ziua, Povestea mea este mai complicata, apartamentul in care stau acum este 50% al tatalui meu si 50% al mamei sale (bunica mea). Bunica mai detine si ... (vezi toată discuția)