avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 312 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Acordare prima anuala
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Acordare prima anuala

Un salariat poate sa primeasca o prima la finalul anului daca in luna decembrie este in concediu medical? cum se procedeaza in acest caz cu declaratia 112?
Cel mai recent răspuns: elena689 , utilizator 12:26, 19 Ianuarie 2017
Codul Muncii
art.49
....
(2) Suspendarea contractului individual de munca are ca efect suspendarea prestarii muncii de catre salariat si a platii drepturilor de natura salariala de catre angajator.
(3) Pe durata suspendarii pot continua sa existe alte drepturi si obligatii ale partilor decat cele prevazute la alin. (2), daca acestea sunt prevazute prin legi speciale, prin contractul colectiv de munca aplicabil, prin contracte individuale de munca sau prin regulamente interne.
.....

Asadar, salariatul in cauza poate primi acea prima in conditiile alineatului 2 al art.49 C.mun.
Multumesc pentru raspuns, in acest caz in declaratia 112 va figura cu venituri fara zile lucrate fiind toate luna in concediu medical, o sa fie eroare pe validare declaratie. cum se completeaza declaratia 112 pentru o validare corecta?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vechime munca getab68 getab68 Buna seara, De 15 luni sunt in concediu medical cod 14. Aceste zile de concediu medical sunt trecute ca si vechime in campul muncii ? Dupa 18 luni de ... (vezi toată discuția)
Salariata aflata in concediu medical toata luna poate beneficia de prima cu ocazia pastelui? Anaj Anaj Salariata se afla in concediu postnatal toata luna aprilie. Cu ocazia Pastelui angajatorul a acordat prime care sunt avantaje de natura salariala si se trec pe ... (vezi toată discuția)
Suspedare contract individual de munca madalina15 madalina15 Buna ziua! Am si eu o intrebare: Un prieten a fost angajat ca agent de paza la o Statiune de vinuri din anul 2010 pana la data de 4.02.2013 cand i-a fost ... (vezi toată discuția)