avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 562 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Am dreptul la carte de munca ?
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Am dreptul la carte de munca ?

Bună seara. Tatăl meu are un picior amputat și celălalt este operat , are baipas dar nu mai poate sa meargă. A avut pensie pe caz de boală și eu am fost insotitoarea lui primind indemnizație. Acum tatăl meu a intrat la pensie de vârstă și eu iau în continuare. Tatăl meu ia și pensie de handicap, încadrat în gradul II permanent. Vreau să știu dacă am dreptul la carte de munca și unde trebuie sa merg să îmi fac. Vă mulțumesc frumos. O seara frumoasa
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:28, 19 Ianuarie 2017
Contractul individual de munca al asistentului personal se incheie cu primaria localitatii de domiciliu sau resedinta a persoanei cu handicap grav, dupa caz, in termen de maximum 30 de zile de la data inregistrarii cererii. (art.39 (1) Lege nr. 448/2006)

Detalii : [ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Care este diferenta intre asistent personal si insotitor? karmyna karmyna mama mea a primit recent(dupa doua luni de depunere al dosarului), certificatul de handicap grav grad 1 cu asistent personal. ma intereseaza care este ... (vezi toată discuția)
Compatibilitate casandrescu_carmen casandrescu_carmen Asistentul personal al unei persoane cu handicap, este considerat angajat al primariei ? Un consilier local poate fi angajat ca asistent personal la o ... (vezi toată discuția)
Incalcare drepturi persoana cu dizabilitati MihaelaBD12 MihaelaBD12 Buna ziua! Am un cumnat cu handicap grav si am nevoie de indrumare. Problema este urmatoarea: Cumnatul meu in varsta de 24 ani are boala G28;G40, ... (vezi toată discuția)