avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 492 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... intoarcerea la munca dupa ccc
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

intoarcerea la munca dupa ccc

Buna ziua! Spre sfarsitul anului va trebui sa ma intorc la munca dupa CCC. Am avut ceva discutii cu angajatorii cand am intrat in concediu prenatal, acum nu stiu care va fi situatia cand ma voi intoarce si de aceea as avea nevoie de cateva lamuriri. Cand ma intorc, sunt obligata sa raman o anumita perioada de timp in cadrul aceleiasi firme? Daca imi dau demisia si ma angajez imediat in alta parte, mai beneficiez de stimulentul de insertie? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: MirelaOprescu , utilizator 11:44, 21 Ianuarie 2017
MirelaOprescu a scris:

....Cand ma intorc, sunt obligata sa raman o anumita perioada de timp in cadrul aceleiasi firme? Daca imi dau demisia si ma angajez imediat in alta parte, mai beneficiez de stimulentul de insertie? Multumesc.


Nu sunteti obligata sa reveniti la acelasi angajator de unde ati intrat in CCC si nici sa stati o anumita perioada de timp dupa revenire, exclus situatia demisiei cu preaviz.

Pentru a beneficia de stimulent de insertie pana la 3 ani , va trebui sa reveniti la munca cu cel putin 60 de zile dinainte de data implinirii de catre copil a varstei de 2 ani.

Daca incetati activitatea si va angajati imediat , atunci nu pierdeti stimulentul de insertie.
Si cu cererea pe care trebuie sa o fac catre angajator pentru intoarcerea la lucru? Cum trebuie sa procedez daca, de exemplu, imi gasesc altceva si merg direct acolo sa mi se faca angajare? Mai trebuie facuta? Sau se activeaza automat contractul? Multumesc.
La fostul angajator depuneti cerere de incetarea a susendarii si totodata de incetare a c.i.m.
Am inteles. Multumesc mult.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Revenirea la munca inainte de implinirea celor 2 ani optati pt ccc! denisa25 denisa25 Buna ziua! Am nascut in data de 19 .10.2012. Am optat pentru 2 ani la CCC. Ar trebui sa ma intorc la munca in data de 19 .09.2014.sunt nevoita sa ma ... (vezi toată discuția)
Buna! am cateva nelamuriri. as mai avea aproximativ 4 luni de ... Alexandra179 Alexandra179 Buna! Am cateva nelamuriri. As mai avea aproximativ 4 luni de stat in CCC si sa ma intorc la vechiul angajator. Contractul este suspendat de dinainte sa intru ... (vezi toată discuția)
Stimulentul de insertie Tonia30 Tonia30 Buna ziua. Ca sa primesc stimulentul de 500 de lei de la primarie stiu ca trebuie sa ma intorc la serviciu pana sa implineasca copilul 1 an. Daca fetita mea ... (vezi toată discuția)